FINANTE-BANCI, BURSE

Familia Adamescu vrea sa cumpere actiuni la Astra de 16 mil. euro

06 mai 2014, ora 12:27 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
asigurari.jpg
Unirea Shopping Center, companie controlata indirect de sotii Carmen si Dan Adamescu, vrea sa cumpere actiuni Astra Asigurari de cel mult 16 milioane de euro, titlurile asiguratorului fiind insa oprite de la tranzactionare pe bursa din 18 februarie, cand societatea a intrat in administrare speciala.

Potrivit unui convocator AGEA al Unirea Shopping Center, actionarii vor discuta, la 5 iunie, "aprobarea achizitionarii unui pachet de actiuni emise de Astra Asigurari a carui valoare nu va depasi suma de 16 milioane de euro".

In document nu se precizeaza marimea pachetului de actiuni Astra vizat. Cea mai recenta tranzactie operata la bursa cu actiuni Astra a fost inregistrata in decembrie 2012, scrie Mediafax.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat in data de 7 aprilie 2014 planul de redresare alAstraSA, in baza raportului depus de Administratorul Special, KPMG Advisory.In scopul restabilirii sustenabile a indicatorilor prudentiali ai Societatii, Administratorul Special a identificat, pe langa necesitatea majorarii capitalului social, si o serie de alte masuri de redresare care urmeaza sa fie implementate pe parcursul urmatoarelor luni.

Conform mandatului acordat de ASF, Administratorul Special a efectuat o analiza diagnostic asupra situatiei financiare aAstraSA, care a avut drept scop, printre altele, identificarea masurilor necesare in vederea redresarii financiare a societatii.

Planul de redresare a fost prezentat catre ASF in cadrul raportului depus de Administratorul Special in data de 25 martie 2014 si a fost aprobat in sedinta Consiliului ASF din 7 aprilie 2014.

Astfel, in scopul imbunatatirii indicatorilor prudentiali ai societatii, a reiesit necesitatea majorarii capitalului social in mai multe etape, in decurs de aproximativ un an, cu suma de 490 de milioane de lei, din care, intr-o prima faza imediata, capitalul social sa fie majorat cu o suma de aproximativ 70 de milioane de RON.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 21 Octombrie 2020, 02:44
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter