- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Fitch confirma calificativele Banca Romaneasca si Bancpost, dupa retrogradarea bancilor-mama

10 Dec, 09:23 • Redactia DailyBusiness
Agentia de evaluare financiara Fitch a confirmat, miercuri, ratingurile Banca Romaneasca si Bancpost, dupa revizuirea in scadere a calificativelor grupurilor bancare elene National Bank of Greece si EFG Eurobank, care controleaza cele doua institutii de credit din Romania.
Fitch confirma calificativele Banca Romaneasca si Bancpost, dupa retrogradarea bancilor-mama

Calificativele Banca Romaneasca au fost confirmate la „BBB” pentru imprumuturi pe termen lung, cu perspectiva negativa, si „F3” pentru credite pe perioada scurta. Totodata, Fitch a afirmat ratingul individual al institutiei romanesti de credit la „D” si cel de sprijin la „2”, scrie Mediafax.

„Ratingul Banca Romaneasca este afirmat la „BBB”, fiind influentat de calificativul „BBB” de tara al Romaniei si nu este afectat de revizuirea in scadere a calificativului bancii-mama.

Calificativul pentru imprumuturi pe termen lung este acum cu o treapta sub cel al NBG. Inainte se afla cu doua trepte sub ratingul bancii mama”, se arata in comunicatul Fitch.

Agentia a confirmat calificativele Bancpost, subsidiara a EFG Eurobank, la „BBB”, cu perspectiva negativa, pentru credite pe termen lung, „F3” pentru imprumuturi pe perioada scurta, ratingul individual la „D/E” si cel de sustinere la „2”.