FINANTE-BANCI

Florin Jianu: România poate să devină cea mai atractivă tară din regiune pentru antreprenori până în 2020

27 iunie 2015, ora 11:27 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
jianu_florin.jpg
Miercuri, 24 iunie 2015, prevederile Noului Cod Fiscal și a celui de Procedură fiscală au fost adoptate în cadrul Camerei Deputaților. Cele mai importante prevederi vizează impozitarea cu 1% pentru start-up-uri (pentru debutanți în afaceri pe o perioadă de 2 ani, cu obligativitatea de a avea minimum 1 angajat) și cu 3% pe venit pentru microîntreprinderi (indiferent de numărul de angajați).

"Salut faptul că în Parlament s-a renunțat la acel impozit diferențiat pentru microîntreprinderile care nu au angajați (3% + 1530 lei/ trimestru), lucru care dacă ar fi fost aplicat ar fi dăunat dezvoltării mediului de afaceri românesc. Avem un cod fiscal corect, cu un TVA de 19%, cu renunțarea la impozitul pe clădiri speciale sau supraacciza pentru carburanți, cu un impozit de numai 5% pe dividende", a declarat Florin Jianu, președintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România.

"Țin să felicit Guvernul, Parlamentul, patronatele, reprezentanții mediului de afaceri, pe toți cei care au contribuit pentru ca astăzi să avem în România un mediu de afaceri favorabil investițiilor și dezvoltării, iar noul Cod Fiscal este un pas important în acest deziderat. Ca președinte al Patronatului Tinerilor Întreprinzători subliniez acel impozit de 1% pentru start-up-uri, reglementare la care mi-am adus contribuția și care înseamnă un demers spre acel deziderat exprimat de organizatia noastră: România poate și trebuie să devină țara cu mediul antreprenorial cel mai atractiv din regiunea de sud-est a Europei până în anul 2020!", a adaugat Jianu.Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 28 Mai 2020, 04:53
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter