FINANTE-BANCI

Fondul elen pentru stabilitate financiara a blocat un plan al Eurobank de majorare de capital

13 martie 2014, ora 13:16 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
eurobank1.jpg
Fondul elen pentru stabilitate financiara a blocat un plan al Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, privind o majorare de capital, intrucat aceasta ar fi exclus fondul controlat de stat, care detine in prezent peste 95% din actiunile bancii elene.

Conducerea Eurobank a primit o scrisoare de la Fondul de Stabilitate, in care acesta cerea oprirea procedurilor de majorare a capitalului conform planului actual, care prevede atragerea de capital doar din surse private, scrie cotidianul elen Kathimerini, citat de Mediafax.

Managementul Eurobank urmeaza sa se intruneasca joi pentru a se alinia cererii actionarului majoritar al bancii.

Eurobank a informat in ultimele zile Fondul de Stabilitate asupra planurilor de a propune o majorare imediata de capital pentru a acoperi necesarul stabilit de catre Banca Greciei, insa fara sa acorde drept de preemptiune actionarilor existenti.Grupul bancar elen Eurobank, proprietarul Bancpost, a inregistrat in primele noua luni din 2013 pierderi de 18,2 milioane de euro in Romania, in scadere cu 33,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Activele totale ale Eurobank in Romania erau la sfarsitul lunii septembrie de 3,9 miliarde de euro, aproape de nivelul de 3,88 miliarde de euro din primul semestru. La 31 decembrie 2012, activele totalizau 4,09 miliarde euro.

Eurobank controleaza pe piata locala Bancpost, ERB Retail Services IFN, ERB Leasing IFN, Eurobank Finance, Eurobank Securities, Eurobank Property Services, Eliade Tower (55,94%), IMO Property Investments Bucuresti, IMO ľ II Property Investments, EFG IT Shares Services, EFG Eurolife Asigurari Generale, EFG Eurolife Asigurari de Viata, Retail Development (55,94%) si Seferco Development.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 13 Iulie 2020, 19:49
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter