FINANTE-BANCI

Fostul şef al ANAF: Am avut creşteri lunare de încasări de 20-25% în Bucureşti-Ilfov, unde colcăie evaziunea

15 februarie 2016, ora 14:32 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
anaf.jpg
Gelu Diaconu, fostul şef al ANAF, demis săptămâna trecută de premierul Dacian Cioloş, după ce a devenit urmărit penal într-un dosar DNA cu Nicolae Păun şi Mădălin Voicu, spune că n-are nici o teamă de acuzele DNA şi, ca s-o dovedească, îşi va angaja un avocat debutant, spre disperarea familiei.

El a declarat intr-un interviu pentru Economica.net că o eventuală aprobare a legii salarizării unice, în condiţiile unor încasări nefericite ale ANAF, va duce România în deficit excesiv şi va readuce echipa FMI pe culoarele de la Ministerul Finanţelor.


Aţi fost criticat că aţi închis covrigării şi nu v-aţi dus peste cei mari. A meritat?

Asta vreau să le zic macroeconomiştilor care spun că creşterea colectării a fost din creşterea economică. Că a crescut comerţul cu ridicata cu 15%. El n-a crescut fizic. S-a fiscalizat cu 10% şi 5% a crescut cu economia. Din cele 13,6 miliarde de lei colectate suplimentar în 2015 în condiţiile în care TVA a scăzut la alimente, că nu trebuie uitată asta, 11 miliarde au venit de la IMM, în urma presiunii ANAF. Am avut creşteri de declarat de la lună la lună de 12-14%. Iar în Bucureşti-Ilfov, unde colcăie evaziunea, am avut de 20-25%. Am fost targetaţi bine, dar au fost şi excese, din cauza comportamentului unor inspectori, nu a strategiei ANAF.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 18 Mai 2022, 15:47
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter