- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Franta accepta propunerea Germaniei de a suspenda dreptul de vot al tarilor UE cu deficit excesiv

15 Jun, 16:38 • Redactia DailyBusiness
Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, a acceptat propunerea cancelarului german, Angela Merkel, privind suspendarea dreptului de vot al statelor Uniunii Europene (UE) care incalca repetat limitele de deficit bugetar stabilite in interiorul Uniunii.
Franta accepta propunerea Germaniei de a suspenda dreptul de vot al tarilor UE cu deficit excesiv

Franta a acceptat propunerea Germaniei de inasprire a regulilor bugetare chiar daca aceasta necesita schimbarea tratatului UE, transmite agentia Reuters, citata de Mediafax.

Sarkozy a cedat si insistentelor cancelarului Merkel ca o coordonare mai buna a guvernantei economice europene sa implice toti cei 27 de membri UE si nu doar cele 16 state din zona euro, cum sustinea Franta.

Sarkozy a renuntat in consecinta la propunerea pentru infiintarea unui secretariat in acest scop la nivelul zonei euro.

Totodata, cei doi au cerut G20 sa intensifice eforturile pentru inasprirea reglementarii in sectorul financiar si au anuntat ca vor trimite o scrisoare comuna actualului sef al organizatiei, premierul canadian Stephen Harper, pentru a sustine discutarea unei taxe bancare la nivel mondial si a unui impozit pe tranzactii financiare la un summit programat pentru 26-27 iunie.

Liderii statelor UE se vor intalni joi pentru un reuniune de o zi dedicata reglementarilor bugetare si reformelor economice.