FINANTE-BANCI, BURSE

Furnizorul de imprumuturi nebancare Ferratum va fi listat la Bursa de Valori din Frankfurt

10 februarie 2015, ora 17:21 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Frankfurter_Börse.jpg
Ferratum Oyj, impreuna cu filialele sale consolidate (Grupul Ferratum), un furnizor international de imprumuturi nebancare prezent si in Romania, si-a incheiat Oferta Publica Initiala prin listarea initiala a actiunilor detinute.

Actiunile detinute de Ferratum Oyj (ISIN: FI4000106299, WKN: A1W9NS) vor fi tranzactionate pe piata reglementata a Bursei de Valori din Frankfurt pe segmentul Prime Standard. Tranzactionarea a inceput la pretul initial de 17.50 euro, deci aproximativ 2.9% peste pretul de emisiune de 17 euro pe actiune. 

„Sectorul bancar trece in acest moment printr-o perioada de transformare si acest lucru ofera oportunitati uriase pe piata. Credem ca Ferratum detine o pozitie buna in acest mediu pozitiv pentru a se impune in calitate de banca mobila internationala. Reusita Ofertei Publice Initiale este un pas foarte important pentru Ferratum”, a afirmat Jorma Jokela, fondator si director executiv al Grupului Ferratum.

Ferratum intentioneaza sa foloseasca fondurile nete din Oferta Publica Initiala in scopul implementarii strategiei sale de crestere. Pe langa cresterea organica de pe cele 20 de piete in care Ferratum este deja prezenta, Ferratum se concentreaza pe extinderea pe termen mediu a activitatilor sale in 30 de tari si pe diversificarea portofoliului sau de produse. In plus, planuieste consolidarea pozitiei sale investitionale pentru lansarea viitoare a activitatilor de depuneri.„Licenta bancara europeana este un factor caracteristic pentru extinderea geografica si in mod corespunzator, pentru viitoarea crestere a activitatii. Ne permite sa ne extindem pe anumite piete noi in care o astfel de licenta ne permite sa participam la tranzactii reglementate in toate statele membre UE. Inca de la inceputul operatiunilor din luna martie 2013, Banca a reusit sa integreze in mod linear licenta sa bancara in activitatile comerciale ale Grupului”, a declarat Lea Liigus, directorul executiv al Ferratum Bank Ltd.

„In anul 2013, Ferratum a generat venituri de 58,2 milioane euro si un profit operational (EBIT) in valoare de 7,3 milioane euro. In primele unsprezece luni ale anului 2014, veniturile crescusera deja la 63,5 milioane euro, iar profitul operational (EBIT) la 10,1 milioane euro. De asemenea, numarul fostilor si actualilor clienti se ridica la 1 milion, iar in baza noastra de date figureaza 2,8 milioane de conturi de utilizator”, a adaugat Clemens Krause, directorul financiar al Grupului Ferratum.

Grupul finlandez Ferratum, un pionier pe piata de microcredite mobile din Europa, ofera imprumuturi pentru consum pe termen scurt. Clientii Ferratum au posibilitatea de a folosi mediul digital pentru a solicita un credit de consum pentru sume care variaza intre 25 si 2.000 de euro. Ferratum este reprezentata pe 20 de piete (inclusiv Canada) si are peste 350 de angajati.

Ferratum Romania IFN SA si-a inceput activitatea in februarie 2014, oferind credite rapide pe termen scurt, prin online si SMS. Volumul lunar de cereri de credit procesate a depasit 10.000, la sfarsitul anului 2014.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 25 Iunie 2021, 16:16
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter