- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Fuziunea dintre Alpha Bank si EFG Eurobank, amanata din nou

04 Nov, 15:57 • adrian.mihaltianu
Bancile elene Alpha Bank si EFG Eurobank, care detine filiala locala Bancpost, vor organiza o noua adunare a actionarilor in aceasta luna pentru a aproba fuziunea dintre cele doua parti, dupa ce vineri nu au reusit, pentru a doua oara, sa intruneasca cvorumul necesar votului.
Fuziunea dintre Alpha Bank si EFG Eurobank, amanata din nou

Cvorumul necesar de astazi a fost de 50%, dupa ce [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/alpha-si-bancpost-mai-fuzioneaza-actionarii-au-amanat-discutiile-69849/ ]la intalnirea anterioara[/url] pragul minim a fost de doua treimi din actionari.

„A fost lipsa de cvorum, asa ca va avea loc o noua adunare a actionarilor pe 15 noiembrie, cand cvorumul necesar va fi de 20%”, a declarat un oficial Alpha Bank, citat de Reuters.

La sfarsitul lunii august, Alpha si Eurobank au incheiat un acord pentru a forma cea mai mare banca din Grecia.

Fuziunea dintre bancile grecesti EFG Eurobank si Alpha Bank va crea un grup bancar plasat pe pozitia a treia in Romania, dupa BCR si BRD.

Alpha Bank Romania si Bancpost, subsidiara locala a EFG Eurobank, ocupau la jumatatea acestui an locurile 8, respectiv 9 in sistemul bancar romanesc, dupa valoarea activelor, de 17 miliarde lei, respectiv 13 miliarde lei.

Eurobank, prin Bancpost, detine 300 de sucursale in Romania, in timp ce Alpha Bank are pe piata locala 166 de sucursale.