FINANTE-BANCI

Garanti Bank si Garanti Credite Ipotecare fuzioneaza

12 martie 2014, ora 12:30, autor(i): Andreea Radu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
GarantiBank-foto 3-mare.jpg
Garanti Bank si Garanti Credite Ipotecare (fosta Domenia Credit IFN SA) au anuntat miercuri inceperea procedurilor oficiale pentru fuziunea celor doua companii in Romania.

Aceasta se va finaliza pana la sfarsitul anului in curs, dupa obtinerea aprobarilor de la Banca Nationala a Romaniei si indeplinirea tuturor formalitatilor legale.

“Decizia de a realiza fuziunea celor doua entitati face parte din strategia noastra locala pe termen lung de a crea un model de afaceri simplificat, astfel incat sa putem deservi mai bine clientii Grupului Garanti din zona creditelor ipotecar, intr-un mod unitar, de catre Directia de Retail din cadrul bancii”, a declarat Ufuk Tandogan, CEO Garanti Grup Romania.

Fuziunea aceasta nu influenteaza in niciun fel conditiile de creditare stabilite initial pentru clientii Garanti Credite Ipotecare, care vor fi anuntati conform procedurilor legale in legatura cu transferul lor la Garanti Bank.In 2013, Garanti Credite Ipotecare a inregistrat venituri nete de 3,1 milioane euro si profit net de 0,6 milioane euro. In acest moment, compania are in jur de 3.400 de clienti, iar valoarea medie a unui imprumut acordat de Garanti Credite Ipotecare este de aproximativ 30.000 euro.

Grupul Garanti reuneste Garanti Bank, Garanti Leasing (marca sub care functioneaza compania Motoractive IFN SA), Garanti Credite de Consum (marca sub care functioneaza Ralfi IFN SA) si Garanti Credite Ipotecare (marca sub care functioneaza Domenia Credit IFN SA). Cele trei IFN-uri completeaza oferta Garanti Bank cu produse specifice de leasing (leasing financiar – vehicule, echipamente si imobiliar – si sale & lease-back), servicii de administrare a flotelor, credite de consum, precum si credite ipotecare dedicate achizitiei de imobile si terenuri sau refinantarii altor credite.
Grupul Garanti ofera servicii financiare pe piata locala catre peste 450.000 de clienti.

Grupul Garanti este detinut de catre Turkyie Garanti Bankasi (TGB), o banca universala cu servicii in toate segmentele de business.

Grupul Garanti Romania a inregistrat in 2013 un profit net consolidat de 27 milioane de euro. Valoarea veniturilor nete ale grupului a urcat la 118,6 milioane de euro, o crestere cu 11% fata de 2012. La finalul anului trecut, activele totale s-au ridicat la 1,93 miliarde euro, o crestere cu 7,3% fata de perioada similara a anului trecut.

Toate cele patru companii din cadrul grupului au inregistrat profit. Profitul net al Garanti Bank a fost in 2013 de 20,7 milioane de euro, in timp ce institutiile non-bancare au inregistrat: Garanti Credite de Consum – 2,7 milioane de euro, Garanti Leasing – 3 milioane de euro si Garanti Credite Ipotecare – 600.000 euro profit net.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 02 Iulie 2022, 01:15
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter