- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Grawe vrea sa-si dubleze investitiile in 5 ani, la 400 mil lei

06 Oct, 15:37 • Redactia DailyBusiness
Compania de asigurari de viata Grawe Romania si-a planificat o dublare a nivelului investitiilor in urmatorii 5 ani, pana la 400 milioane de lei, au anuntat miercuri oficialii asiguratorului.
Grawe vrea sa-si dubleze investitiile in 5 ani, la 400 mil lei

Investitia initiala a grupului austriac Grawe, prezent pe piata romaneasca de 10 ani, s-a ridicat la aproximativ 9,5 milioane de euro. Pana la sfarsitul anului 2010, investitiile Grawe Romania vor ajunge la circa 210 milioane lei, majoritatea fiind orientate catre piata din Romania.

„Aici se regasesc achizitiile imobiliare – vila Anastasie Simu, cladire incadrata in categoria monumentelor istorice ale Bucurestiului si doua cladiri de birouri de cate 8 etaje, una dintre acestea urmand a fi data in folosinta la sfarsitul anului 2010”, au spus reprezentantii Grawe.

Societatea colaboreaza in prezent cu 16 brokeri si detine 56 de agentii teritoriale in care-si desfasoara activitatea aproape 1.800 de agenti.

Grawe Romania a inregistrat in 2009 un profit net de 7,6 milioane de lei, dupa o pierdere de 1,3 milioane de lei in anul anterior. Totodata, volumul de prime brute subscrise s-a diminuat cu 14%.