- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Grecii de la EFG Eurobank vor injecta 20 mil. euro in Bancpost

20 Oct, 14:52 • Redactia DailyBusiness
Grupul elen EFG Eurobank Ergasias intentioneaza sa injecteze aproximativ 20 milioane de euro in capitalul unitatii din Romania - Bancpost, pana la sfarsitul acestui an, a declarat Mihai Bogza presedintele Consiliului de Administratie al bancii.
Grecii de la EFG Eurobank vor injecta 20 mil. euro in Bancpost

Actionarii Bancpost urmeaza sa aprobe majorarea de capital, pe 7 noiembrie, pentru a creste rata bancii de solvabilitate de la nivelul actual de 13,6%, calculata la standardele locale de contabilitate, a spus Bogza, citat de [url= http://www.bloomberg.com/news/2011-10-19/efg-plans-to-inject-28-million-into-romanian-unit-by-year-end.html ]Bloomberg[/url].

„Economia Romaniei este inca intr-o perioada dificila si vrem sa fim pregatiti pentru orice, vrem sa fim bine capitalizati”, a precizat Bogza.

„Noi suntem o institutie care se sustine singura si avem un raport bun credite/depozite, asa ca nu depindem foarte mult de finantarile de la banca-mama,EFG Eurobank”, a adaugat acesta.

Bancile internationale care opereaza in Romania au suplimentat capitalul subsidiarelor locale cu 850 milioane de lei in acest an, in conditiile in care acestea se confrunta cu o cerere scazuta pentru noi imprumuturi, cresterea portofoliilor de credite neperformante si volatilitatea ridicata a pietelor.

Si Erste Group Bank vrea sa majoreze capitalul [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/bcr-isi-mareste-capitalul-social-cu-618-milioane-lei-69379/ ]BCR cu peste 600 milioane de lei[/url], in timp ce [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/cum-isi-reface-volksbank-imaginea-afectata-de-ordonanta-50-69324/]Volksbank va injecta cel mult 200 milioane de euro[/url].

EFG Eurobank, care detine Bancpost, si Alpha Bank [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/fuziunea-eurobank-alpha-bank-va-crea-a-treia-banca-din-romania-67352/ ]au anuntat la finele lunii august ca vor fuziona[/url].