- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Grecii de la Eurobank majoreaza capitalul Bancpost cu peste 90 mil. lei

07 Nov, 17:41 • Redactia DailyBusiness
Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor Bancpost a aprobat luni, 7 noiembrie, majorarea capitalului social al bancii prin conversia unui imprumut subordonat al actionarului majoritar si prin aporturi in numerar din partea celorlalti actionari. Capitalul social se majoreaza cu suma de 92,6 milioane de lei.
Grecii de la Eurobank majoreaza capitalul Bancpost cu peste 90 mil. lei

Astfel, capitalul social creste de la 1,09 miliarde de lei la 1,18 miliarde de lei.

„Decizia Eurobank EFG de a converti imprumutul subordonat in aport la capitalul social este o reconfirmare a angajamentului actionarului majoritar al Bancpost de a sustine si dezvolta in continuare afacerile sale din Romania”, a declarat Peter M. Weiss, presedinte executiv al Bancpost.

Un numar de 216.050.000 noi actiuni nominative ordinare sunt emise pentru conversia unui imprumut subordonat si sunt distribuite catre Eurobank EFG. Un numar de 15.539.616 noi actiuni nominative ordinare sunt emise in vederea cresterii capitalului prin noi aporturi de numerar si sunt oferite spre subscriere actionarilor Bancpost, proportional cu numarul de actiuni detinute de acestia la data de referinta, si anume 31 octombrie 2011.

La sfarsitul lunii august, Alpha si Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, au incheiat un acord pentru a forma cea mai mare banca din Grecia. Totusi, discutiile pentru aprobarea fuziunii [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/fuziunea-dintre-alpha-bank-si-efg-eurobank-amanata-din-nou-70363/]au fost amanate[/url] de doua ori pana acum, dupa ce nu au reusit sa intruneasca cvorumul necesar votului.

Bancpost detine 300 de sucursale in Romania.