FINANTE-BANCI

Groupama Asigurari: Primele subscrise au crescut cu 9,3% in primul semestru al anului

04 septembrie 2018, ora 14:08 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
François Coste, CEO Groupama Asigurări
François Coste, CEO Groupama Asigurări
Groupama Asigurari a inregistrat cresteri pe toate liniile de business in primul semestru al anului, ajungand la un volum total al primelor brute subscrise de 504 milioane lei, mai mare cu 9,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Evolutia rezultatelor companiei in aceasta prima jumatate de an reconfirma pozitia de top a Groupama Asigurari pe piata asigurarilor, cat si angajamentul companiei fata de cresterea sustenabila prin performanta.

Rezultatele obținute de Groupama Asigurări în prima jumătate a anului validează performanța companiei intr-o piață tot mai competitiva. Ele sunt cu atât mai relevante cu cât perioada la care ne raportăm a venit cu numeroase provocări, precum fenomenele meteo extreme din perioada iunie-iulie și impactul reducerii tarifelor RCA anul trecut, pe care am continuat să îl resimțim”, a declarat François Coste, CEO Groupama Asigurări.

Atât asigurările de viață, cât și cele non-viață au avut un avans important în primele șase luni ale anului. Astfel, linia asigurărilor de viață a avut o creștere semnificativă, de 20%,  față de aceeași perioadă a anului 2017, ajungând la 21 milioane lei.

În ceea ce privește asigurările non-viață, pe linia de Sănătate și accidente, precum și Alte asigurări non-viață creşterile sunt de două cifre (+15%, respectiv +17%), confirmând astfel potențialul ridicat. În total, valoarea primelor brute subscrise în zona asigurărilor non-viață a ajuns la 483 milioane lei, în creștere cu 9% față de aceeași perioadă a anului 2017. Creșteri semnificative au fost ȋnregistrate şi de segmentele Casco și Property.Astfel, primele pe segmentul CASCO s-au majorat cu 9%, creșterea fiind susținută si de înmatriculările de mașini noi. În același timp, asigurările Property (fără Agro) își continuă dinamica pozitivă (+8% comparativ cu anul trecut), atingând valoarea de 82 milioane lei, ca urmare a creșterii semnificative atât pe segmentul companiilor cât și pe cel al persoanelor fizice.

De asemenea rezultatele in termeni de profitabilitate sunt in linie cu obiectivele stabilite pentru anul in curs. Groupama Asigurări ȋşi va continua strategia orientată către client, vizând o creștere profitabilă în mod sustenabil, având la bază valorile pe care ȋşi desfăşoară activitatea de zi cu zi: proximitate, solidaritate, responsabilitate și performanță.

De asemenea, în prima jumătate a anului, Groupama Asigurări a lansat o serie de proiecte și parteneriate realizate în spiritul viziunii companiei, care pune nevoile clienților în centrul activității.

Astfel, clienții persoane fizice au acum posibilitatea de a notifica online daunele printr-un sistem rapid și simplu de utilizat, care aduce flexibilitate și economie de timp pentru clienți, în condițiile în care pentru automatizarea procesului de avizare este utilizat un robot software.

De asemenea, companiile care ȋncheie o asigurare de Incendiu și Alte Calamități sau o asigurare a Afacerilor Mici și Mijlocii, beneficiază de facilitatea de autoconstatare, ȋn valoare maximă de 10.000 lei, serviciul minimizând astfel timpul necesar pentru avizarea daunelor.

Mai mult, alături de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), compania a lansat Carta Alba a Turismului, primul studiu realizat la nivel național care prezintă situația turismului din România prin identificarea principalelor caracteristici, riscuri, vulnerabilități și oportunități din cadrul acestui sector.

În plus, începând cu luna iulie, Groupama Asigurări a devenit asigurătorul oficial al Echipei Naționale de Rugby, semnând un parteneriat pe 3 ani, perioadă în care Stejarii, vor putea să se concentreze pe lucrul care este cu adevărat important, performanța.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 04 Iulie 2022, 02:49
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter