- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Grupul austriac Uniqa vinde actiunile pe care le detine la Astra Asigurari

03 Aug, 11:51 • Redactia DailyBusiness
Uniqa Group Austria va vinde pachetul de 27% din actiuni detinut la societatea Asigurare-Reasigurare Astra, achizitionat in 2005, catre actionarul majoritar al asiguratorului - Nova Group, controlat de omul de afaceri Dan Adamescu, se arata intr-un comunicat al grupului.
Grupul austriac Uniqa vinde actiunile pe care le detine la Astra Asigurari

Transferul de proprietate va fi realizat in urmatoarele luni prin Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si trebuie mai intai aprobat de autoritatile romane.

Acordul incheiat deja include, de asemenea, prevederea ca Astra va inceta utilizarea frazei de branding „A Member of the Uniqa Group”.

Grupul Uniqa va ramane reprezentat in Romania de subsidiarele Uniqa Asigurari si Uniqa Asigurari de Viata.

Astra a fost infiintata in anul 1991 si are un capital social de 192,71 milioane de lei, controlat indirect de omul de afaceri Dan Adamescu, prin firma Nova Trade, care detine 72,683% din actiunile companiei, si grupul financiar austriac Uniqa – 27%.

Societatea a inregistrat in primele trei luni subscrieri de 329,82 milioane de lei, din care 327,09 milioane de lei din asigurari generale. In primul trimestru, asigurarile de viata au crescut cu 88 %, la 2,73 milioane de lei.