- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

IMM-urile, in atentia bancilor. Vezi ce alte produse au anuntat in saptamana 28 martie-1 aprilie

01 Apr, 16:23 • adrian.mihaltianu
Bancile au lansat in saptamana 28 martie - 1 aprilie 2011 mai multe produse dedicate intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), atat de creditare, cat si de economisire. Oferte au fost insa si pentru persoanele fizice.
IMM-urile, in atentia bancilor. Vezi ce alte produse au anuntat in saptamana 28 martie-1 aprilie

Banca Comerciala Carpatica (BCC) a lansat un pachet de creditare OneBiz pentru intreprinderile mici si mijlocii (IMM).

Creditul poate fi folosit pentru finantarea activitatii curente, finantarea investitiilor sau pentru refinantarea altor credite. Dobanda fixa promotionala, pana la data de 30 iunie, este de pana la 11% pe an in primele 12 luni, in functie de destinatia creditului.

Perioada maxima de creditare este de 120 de zile pentru finantarea investitiilor si de cel mult 12 luni, pentru finantarea activitatii curente, conform BCC.

Tot in aceasta saptamana, Alpha Bank Romania a lansat un depozit la termen cu plata saptamanala a dobanzii, destinat companiilor mici si mijlocii (IMM) si entitatilor asimilate. Clientii pot sa deschida un astfel de depozit pentru maturitati de 3, 6, 9 sau 12 luni, in lei, euro sau dolari.

Spre exemplu, dobanda pentru economiile in lei pot ajunge pana la 5,25%, in timp ce la euro sunt de pana la 2%, iar la creditele in dolari ajung la maxim 1,75%, potrivit bancii.

De asemenea, Banca Comerciala Romana (BCR) a semnat vineri un nou acord de imprumut in valoare de 75 milioane de euro cu Banca Europeana de Investitii (BEI) pentru finantarea proiectelor dezvoltate de IMM-uri, companii mid-cap (cu capitalizare medie, n.r.) si sectorul public.

Astfel, IMM-urile, companiile mid-cap mici si autoritatile din sectorul public care intentioneaza sa dezvolte proiecte in sectoare de activitate precum industrie, turism, servicii si agricultura pot putea solicita finantare de la BCR de pana la 12,5 milioane de euro pentru proiecte in valoare de pana la 25 milioane de euro.

Si companiile mid-cap mari pot lua un imprumut de la BCR pentru a finanta pana la 50% din cheltuielile de proiect eligibile in valoare totala de minim 25 milioane de euro si maxim 50 milioane de euro.

Credite pentru persoane fizice

OTP isi atrage clientii persoane fizice prin reducerea dobanzilor la creditele de nevoi personale. Astfel, la contractarea unui credit de nevoi personale fara ipoteca in lei, dobanda este variabila trimestrial potrivit formulei Robor la 3luni plus 7,43%. Suma maxima acordata este de 10.000 de euro (sau echivalent in lei), iar perioada de rambursare este de maximum 7 ani pentru creditele in lei, respectiv 5 ani pentru creditele in euro.

De exemplu, pentru un imprumut in valoare de 10.000 de lei, pe o perioada de 7 ani, DAE este de 14,99%, iar valoarea totala platibila este 15.765 lei, potrivit bancii.

Clientii OTP au posibilitatea de a utiliza creditul atat pentru nevoi personale, cat si/sau pentru refinantarea altor credite.

CEC Bank a lansat un credit ipotecar pentru investitii imobiliare, in lei si valuta, similar celui prin programul Prima Casa. Campania este destinata persoanelor fizice si este valabila in perioada 4 aprilie – 31 octombrie 2011.

Dobanzile sunt de 5,22% la imprumuturile in euro si 8,84% la lei, potrivit bancii. Dobanda se calculeaza ca Robor la 6 luni plus 1,9 puncte procentuale pentru imprumuturile in lei si in cazul creditelor in euro ca suma intre Euribor la 6 luni plus o marja de 4 punte.

Conform bancii, creditele pot fi utilizate pentru achizitionarea de proprietati finalizate, inclusiv terenul aferent acestora. Durata maxima de creditare este de 35 de ani, iar valoarea poate ajunge pana la 100.000 euro sau echivalentul in lei. Avansul este de minim 10% din credit.

Clientii Orange isi pot plati factura prin Direct Debit la banca Leumi

Bank Leumi Romania a lansat in data de 28 martie 2011, serviciul Direct Debit, cu ajutorul caruia clientii Orange, persoane fizice si juridice, isi pot plati facturile de telefonie mobila fara a se mai deplasa la banca sau la orice alt punct de incasare facturi.

Orange este primul furnizor cu care a incheiat Bank Leumi un astfel de parteneriat, urmand ca in perioada urmatoare sa se incheie contracte de colaborare si cu alti furnizori de telefonie mobila, telefonie fixa si utilitati.

La initiativa clientului, banca va efectua automat plata catre Orange Romania, debitand contul clientului in ziua stabilita. Se pot evita in acest mod intarzierile la plata si penalitatile aferente.