FINANTE-BANCI

Impactul companiilor austriece asupra economiei romanesti

10 mai 2017, ora 17:58 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
foto: nordiclife.org
foto: nordiclife.org
Austria este unul dintre cei mai activi investitori din România, cu o valoare a investițiilor directe de aproximativ 9 miliarde de euro în 2016, ceea ce înseamnă o cotă de peste 14% din totalul investițiilor străine din țara noastră, potrivit Advantage Austria, organizație oficială de promovare a comerțului din această ţară.


În acest moment, în România sunt în jur de 1.500 de investitori austrieci activi și peste 7.200 de companii cu capital austriac. Companiile sunt lideri de piață în sectoare precum sistemul bancar, de asigurări, transport sau imobiliare, asigurând astfel peste 100.000 de locuri de muncă în România.

România se află în top 15 piețe de exporturi și top 19 piețe de importuri pentru Austria. De exemplu, exporturile Austriei către România reprezintă 2,08 miliarde și sunt în continuă creștere. Dacă în 2015 exporturile austriece în România s-au majorat cu 0,6%, în 2016 numărul a crescut cu 4,1%.

În ceea ce privește sistemul educațional, Advantage Austria a investit în dezvoltarea educației duale din România. Una dintre caracteristicile distinctive este redată de cooperarea dintre comunitatea de afaceri și instituțiile educaționale, combinând astfel teoria și practica pentru carierele care necesită formare profesională, precum și în școlile profesionale superioare.Spre exemplu, Școala Comercială Austriacă din România (o’SCAR) a introdus învățământul dual la Colegiul Economic „Costin C. Kirițescu” din București. Programul durează trei ani și oferă elevilor absolvenți de școală generală cursuri de pregătire aprofundată pentru profesia de vânzător în multiple domenii (încălțăminte, modă, sport, mobilier), oferind practică la companii recunoscute precum C&A, Carrefour, Deichmann, Hervis, Humanic, kika, PEEK&CLOPPENBURG, Telekom.

De asemenea, Școala Tehnică Austriacă din România – Transilvania (STAR-T), împreună cu Liceul Tehnic „Aurel Vlaicu” din Cluj-Napoca, a organizat cursuri de trei ani, cu practică intensivă, adresat elevilor din clasa a Vlll–a, care doresc să înceapă o carieră de sudori. Partenerii implicați în proiect sunt Deltamed, Polytechnik – Sieta S.A și GEP (GLOBAL ENERGY PRODUCTS).

În momentul de față, Advantage Austria poartă discuții cu autoritățile și școlile din România pentru a dezvolta programe pentru cei care doresc să devină specialiști în vânzări, mecanică, mecatronică, mecanică auto și alte domenii conexe.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 21 Ianuarie 2022, 13:24
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter