FINANTE-BANCI

ING Bank: Decizia CCR nu va avea efecte pozitive in piata, indiferent de rezultat

20 august 2012, ora 13:38 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
lleu.jpg
Decizia Curtii Constitutionale privind referendumul nu va avea efecte pozitive indiferent de rezultat, o eventuala invalidare a scrutinului urmand sa intensifice tensiunile politice, in timp ce validarea votului popular ar duce la alegeri prezidentiale, insotite de posibile derapaje fiscale, sustine Vlad Muscalu , senior economist la ING Bank.

"Revenirea la putere a presedintelui suspendat Basescu ar intensifica probabil luptele politice. Validarea referendumului, care ar conduce la demiterea sa, ar declansa alegeri prezidentiale anticipate, ar creste nivelul potentialelor derapaje fiscale si, mai mult, ar putea atrage noi critici din exterior", afirma Muscalu.

In plus, in evebtualitatea in care Curtea Constitutionala nu va anunta marti o decizie privind validitatea referendumului, atmosfera de incertitudine se va prelungi, cu efecte negative asupra pietei.

ING precizeaza ca aceasta a treia varianta este si cea mai probabila, din moment ce o decizie ar avea nevoie de o majoritate de sase voturi, dintre cei noua judecatori ai Curtii. "Leul s-ar putea deprecia din nou astazi, dar episoadele recente de (presupusa) interventie pe piata valutara ar trebui sa limiteze scaderea", anticipeaza Muscalu, citat de Mediafax.ING Bank estimeaza ca leul va incheia anul la 4,85 de unitati pentru un euro, cu mult peste cursul actual, de aproximativ 4,5 lei/euro.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 22 Octombrie 2021, 12:44
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter