- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

ING Bank Romania va avea un nou CEO

15 Jun, 14:50 • Redactia DailyBusiness
ING Bank Romania l-a numit pe Michal Szczurek (foto) in pozitia de CEO, pe care o va prelua de la data de 1 septembrie. Actualul CEO a companiei, Misu Negritoiu urmeaza sa ocupe functia de chairman al bancii.
ING Bank Romania va avea un nou CEO

Cu o cariera de aproape 20 de ani in cadrul ING, Michal Szczurek, de origine poloneza, a avut un rol semnificativ in crearea celui mai mare fond de pensii din Polonia. A trecut apoi in arena bancara si a restructurat divizia de Retail Banking din cadrul ING Bank Slaski, iar in ultimii 3 ani a condus divizia de Retail Banking a TMB Thailanda, una dintre cele mai mari banci de retail thailandeze, unde ING este actionar.

„Michal Szczurek este un lider tanar care aduce cu sine o experienta valoaroasa exact in ariile pe care ING intentioneaza sa se concentreze in urmatorii ani: retail, IMM-uri si servicii bancare electronice”, a declarat actualul CEO, Misu Negritoiu, care s-a alaturat ING Bank in mai 1997.

El a a fost numit director general al ING Bank si CEO Wholesale Banking in 2006, iar ulterior, in ianuarie 2010, a devenit CEO al ING Bank Romania.

ING Romania face parte din ING Group, institutie financiara internationala de origine olandeza care ofera servicii bancare, de asigurari si de management al activelor unui numar de peste 60 de milioane de clienti individuali, companii sau institutii din 50 de tari. Cu un personal de peste 130.000 de angajati, grupul cuprinde o gama diversa de companii, care isi deservesc clientii sub numele ING.