FINANTE-BANCI

ING Bank Romania va da credite ipotecare doar in lei

10 decembrie 2012, ora 14:07, autor(i): Andreea Radu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
lei6-mare.jpg
ING Bank Romania va acorda credite cu garantie ipotecara pentru populatie doar in moneda nationala, incepand cu 1 ianuarie 2013, au anuntat luni oficialii bancii.

ôLuand in considerare riscul aferent contractarii unui credit cu ipoteca in valuta, in timp ce veniturile sunt obtinute in lei, si restrictionarea creditarii in euro prin implementarea Regulamentului BNR 24/2011, ING Bank Romania a decis acordarea creditelor cu garantie ipotecara exclusiv in lei, incepand cu 1 ianuarie 2013ö, se arata in comunicatul de presa.

ING Bank Romania a inceput sa ia masuri pentru stimularea creditarii in lei inca din 2011. In urma ajustarii ofertei, volumul vanzarilor de credite in lei a crescut semnificativ. Astfel, din ianuarie 2012 pana in prezent, vanzarile ING de credite in lei au crescut cu 38% fata de cele in euro.

"Un credit in lei este o alegere buna pentru ca nu are riscul asociat fluctuatiilor valutare. Inca din 2011, ne-am indreptat atentia catre creditele in lei si am dezvoltat produse competitive in moneda locala, iar retragerea creditelor in euro vine ca o continuare fireasca a acestei strategii si in acord cu tendinta pietei", a declarat Maria Cristina Matei, director executiv ING Retail Banking.Clientii care au accesat credite in moneda europeana vor continua rambursarea in euro si in conditiile initial contractate, iar aplicatiile deschise pana la sfarsitul anului 2012 vor fi onorate in moneda solicitata.

In urma semnalelor oferite de piata - reglementari legale care descurajeaza creditarea in valuta, recomandarile analistilor, deciziile unor institutii bancare de a retrage creditarea in euro etc.- tendinta generala, in randul potentialilor clienti, se indreapta in favoarea creditelor in moneda nationala.

Din studiile de piata recente reiese ca preferintele romanilor se indreapta catre produsele de creditare in moneda nationala. Spre exemplu, ultimul studiu ING International Survey desfasurat prin intermediul TNS Research arata ca 47% dintre romanii intervievati ar contracta un credit in lei datorita faptului ca sunt platiti in lei, 32% ar alege tot creditul in moneda locala deoarece constientizeaza ca ar avea un control mai bun asupra cheltuielilor lunare, in vreme ce numai 13% au declarat ca ar alege creditul in euro, avand in vedere o dobanda mai mica.

Si BCR a decis, in luna octombrie, sa acorde populatiei imprumuturi ipotecare numai in lei.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 07 Iulie 2022, 00:23
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter