FINANTE-BANCI

ING: Cursul va urca la 4,5 lei/euro in a doua parte a anului

17 mai 2012, ora 12:32, autor(i): Andreea Radu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Lei1+mare.jpg
ING Bank a anuntat joi ca si-a revizuit in crestere prognoza in privinta evolutiei cursului. Astfel, noile estimari arata ca un euro ar putea fi cotat la 4,45 lei/euro in perioada urmatoare, urmand sa urce la 4,5 lei/euro in trimestrul al treilea si sa se mentina la acest nivel pana anul viitor.

"Combinatia dintre tensiunile politice in crestere de pe plan local si cele care vin din exterior au determinat banca centrala sa permita mai multa flexibilitate pe piata monetara", precizeaza analistii ING in raportul privind pietele financiare.

Ei au adaugat ca, deocamdata, BNR pare sa fi intervenit in piata doar pentru a tempera trendul de depreciere a leului. "Lipsa unei interventii mai puternice ar trebui sa incurajeze continuarea deprecierii in viitorul imediat asa incat ne-am revizuit previziunile pe tremen scurt", au adaugat analistii in raport.

Leul va inregistra, cel mai probabil, un sir de minime in raport cu moneda europeanaanalistii ING Bank
.
"Trendul de depreciere ar putea continua mai mult decat ne-am asteptat", au mai spus analistii.Conform acestora, masurile anuntate de noua alianta politica, ce urmeaza sa fie implementate dupa alegerile din noiembrie si care includ o relaxare fiscala, ar putea mentine leul sub presiune pana in 2013.

Cursul leu/euro a atins miercuri al patrulea maxim istoric consecutiv. Astfel, cursul de referinta anuntat de Banca Nationala a Romaniei a crescut cu 0,52 bani, la 4,4463 lei/euro.

De la inceputul anului, leul a scazut cu 2,93% in raport cu euro, de la un curs de 4,3197 lei/euro la finalul lunii decembrie.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 22 Octombrie 2021, 13:34
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter