- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

ING: Cursul va urca la 4,5 lei/euro in a doua parte a anului

17 May, 12:32 • adrian.mihaltianu
ING Bank a anuntat joi ca si-a revizuit in crestere prognoza in privinta evolutiei cursului. Astfel, noile estimari arata ca un euro ar putea fi cotat la 4,45 lei/euro in perioada urmatoare, urmand sa urce la 4,5 lei/euro in trimestrul al treilea si sa se mentina la acest nivel pana anul viitor.
ING: Cursul va urca la 4,5 lei/euro in a doua parte a anului

„Combinatia dintre tensiunile politice in crestere de pe plan local si cele care vin din exterior au determinat banca centrala sa permita mai multa flexibilitate pe piata monetara”, precizeaza analistii ING in raportul privind pietele financiare.

Ei au adaugat ca, deocamdata, BNR pare sa fi intervenit in piata doar pentru a tempera trendul de depreciere a leului.  „Lipsa unei interventii mai puternice ar trebui sa incurajeze continuarea deprecierii in viitorul imediat asa incat ne-am revizuit previziunile pe tremen scurt”, au adaugat analistii in raport.
[quote=analistii ING Bank]Leul va inregistra, cel mai probabil, un sir de minime in raport cu moneda europeana[/quote].
„Trendul de depreciere ar putea continua mai mult decat ne-am asteptat”, au mai spus analistii.

Conform acestora, masurile anuntate de noua alianta politica, ce urmeaza sa fie implementate dupa alegerile din noiembrie si care includ o relaxare fiscala, ar putea mentine leul sub presiune pana in 2013.

Cursul leu/euro a atins miercuri [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/cursul-leu-euro-a-atins-al-patrulea-maxim-istoric-consecutiv-76616/]al patrulea maxim istoric consecutiv[/url]. Astfel, cursul de referinta anuntat de Banca Nationala a Romaniei a crescut cu 0,52 bani, la 4,4463 lei/euro.

De la inceputul anului, leul a scazut cu 2,93% in raport cu euro, de la un curs de 4,3197 lei/euro la finalul lunii decembrie.