- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Internetul la mare cautare. Care sunt noutatile pietei financiare din aceasta saptamana

30 Jul, 00:01 • adrian.mihaltianu
Bancile de pe piata locala, dar si companiile de asigurari au anuntat in ultima saptamana din luna iulie mai multe oferte, majoritatea fiind legate de internet, atat in ceea ce priveste vanzarile online de polite, cat si diverse servicii.
Internetul la mare cautare. Care sunt noutatile pietei financiare din aceasta saptamana

Libra Bank a lansat un [b]serviciu bancar de gestionare online a bugetului[/b] personal – [url= http://www.internetbanking.ro/serviciu_Budget_Planner.php]Budget Planner[/url]. Serviciul reprezinta o noutate pe piata serviciilor bancare prin integrarea cheltuielilor personale sub o platforma comuna, actualizand in mod automat toate cheltuielile efectuate prin intermediul oricarui tip de card de la Libra Bank, prin intermediul Internet Banking sau prin plati la casierie.

Sistemul actioneaza in dublu sens: atat automat cat si manual. Astfel, pe langa actualizarea automata care are loc in timp real, clientii au posibilitatea de a adauga manual acele cheltuieli pe care le-au efectuat folosind cardurile altor banci sau folosind bani lichizi.

Kinecto si BCR Pensii au lansat [b]proiectul primulsalariu.ro[/b], gandit pentru tinerii aflati aproape de varsta primului salariu. Proiectul incurajeaza proaspetii angajati sa aleaga singuri administratorul fondului de pensie obligatorie, in loc sa fie repartizati aleatoriu de catre sistem.

Pentru a afla povestea primului salariu direct de la sursa, Kinecto a provocat tinerii la o conversatie relaxata: „Ce-ai facut cu primul salariu?”, marturiile celor care au acceptat sa fie filmati se gasesc pe [url=http://www.primulsalariu.ro/]primulsalariu.ro[/url].

Proiectul este sustinut de website, pagina de Facebook si prin campanii media, ce includ Facebook Ads si Google Ads, iar partea de productie video a fost asigurata de catre casa de productie Film Factor.

Bancpost lanseaza doua [b]noi functionalitati in aplicatia de internet banking[/b]: plati utile si direct debit. Optiunea „plati utile” permite efectuarea de plati catre furnizorii de servicii predefiniti de catre banca in aplicatia Fastbanking, cum ar fi furnizorii de utilitati, telefonie mobila ori fixa etc. Optiunea este utila pentru gestionarea acestor tipuri de plati si permite crearea de machete, pe baza carora se pot initia plati noi, precum si gestionarea machetelor de plata deja definite de catre client.

Optiunea „direct debit” permite crearea de noi contracte de direct debit si gestionarea celor existente. Prin crearea unui contract de direct debit, clientul mandateaza banca sa efectueze automat, la data scadentei, plata facturilor emise de beneficiarul specificat (furnizor de utilitati, telefonie etc), iar plata se va efectua prin debitarea directa a contului indicat de client.

SAI Carpatica AM a lansat [b]platforma educationala CreativCuBanii.ro[/b] adresata tuturor celor care doresc sa isi imbunatateasca cunostintele in domeniul investititional si sa invete cum sa faca bani.

Platforma [url= http://creativcubanii.ro/ ]CreativCuBanii.ro[/url] este o initiativa a SAI Carpatica AM de a contribui la educatia financiar-investitionala a tuturor celor care isi doresc acest lucru. Cititorii vor gasi aici retete testate despre cum sa economiseasca si apoi sa investeasca, vor fi la curent cu oportunitatile de investitii din piata si se vor putea inspira din experintele altor investitori de success, care au ajuns sa dobandeasca libertate financiara.

Piraeus Bank Romania a lansat un [b]produs de economisire[/b] pe o perioada de 5 luni pentru a marca parteneriatul incheiat intre banca si Comiteteul Olimpic si Sportiv Roman la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012.

„Depozitul Olimpic” va fi disponibil in sucursalele Piraeus Bank Romania incepand cu 1 august si poate fi constituit in lei sau euro, pe o perioada de 5 luni.  In cazul prelungirii depozitului, beneficiarul poate suplimenta suma de constituire fara ca banca sa impuna restrictii cu privire la cuantumul acesteia.

Bonificatia aferenta depozitului se ridica la 7,5% pentru lei si 4% pentru euro, este fixa pe parcursul tuturor celor 5 luni si se poate capitaliza sau plati la scadenta. Suma minima necesara constituirii depozitului este de 1000 lei sau 250 euro.

Raiffeisen Bank acorda, incepand de luni, credite in [b]programul Prima Casa 4[/b], banca alocand in acest sens un plafon maxim de 115 milioane de euro. Imprumuturile se acorda in lei si in euro, pe o perioada de maxim 30 de ani.

Pentru creditele in euro, dobanda este Euribor la 3 luni (in prezent, 1,53%) plus 3,7% marja bancii, iar pentru creditele in lei este Robor la 3 luni (in prezent 5,48 %) plus 2,2% marja bancii. Dobanzile sunt valabile pentru clientii cu conturi de salariu la Raiffeisen Bank, acestia beneficiind de dobanzi mai mici.

Platinum Asigurari – Reasigurari a lansat un [b]portal dedicat vanzarii de polite PAD[/b], [url= https://asigurareaobligatoriealocuintelor.ro/]AsigurareaObligatorieALocuintelor.ro[/url], clientii putand plati online, cu cardul, asigurarile.

„Orice proprietar de locuinta interesat de incheierea unei polite PAD are nevoie doar de un computer si o conexiune la internet. Accesand portalul si introducand datele locuintei pe care doreste sa o asigure, poate efectua plata online, cu cardul, generandu-i-se in timp real polita PAD care poate fi verificata, imediat dupa emitere, direct de pe site-ul oficial al PAID”, a spus Anca Babaneata.

„Tranzactiile sunt securizate, plata si transferul datelor personale efectuandu-se intr-un mediu protejat prin certificate digitale de securitate recunoscute”, a adaugat ea.

Platinum Asigurari – Reasigurari a incheiat pana in prezent, incepand cu iulie 2010, peste 80.000 de polite de asigurare obligatorie a locuintelor (PAD) si estimeaza ca in urmatorul an va vinde peste 100.000 de astfel de polite.

Generali Asigurari a relansat website-ul asigurarimedicale.com, dedicat [b]vanzarilor online de polite[/b], noua varianta fiind disponibila la [url=http://www.generalitravel.ro/]generalitravel.ro[/url]. Astfel, compania se asteapta si la o crestere a acestui segment de asigurari.

Clientii Generali Asigurari au la dispozitie patru tipuri de produse prin noul website, diferite prin complexitate si nivelul de acoperire, cu preturi de la 17 lei.

Omniasig Vienna Insurance Group a lansat o [b]aplicatie prin intermediul careia utilizatorii de telefoane iPhone, de tablete iPad sau de dispozitive iPod[/b] pot obtine informatii despre sediile companiei din toata tara si isi pot calcula tariful unei polite RCA.

Aplicatia este deja functionala si poate fi descarcata gratuit de pe [url= http://www.appstorehq.com/omniasig-iphone-732715/app ]App Store[/url] de catre oricine, indiferent daca este client Omniasig sau nu.

In rubrica „Retea teritoriala” se regasesc datele de contact ale sucursalelelor, agentiilor si punctelor de lucru Omniasig din toata tara, inclusiv cu localizarea lor pe harta. Butonul „Calcul RCA” ofera facilitatea de a obtine rapid o cotatie de pret pentru asigurarea de raspundere civila auto obligatorie.

CIG Romania Asigurari de Viata a lansat o [b]asigurare de viata de tip unit-linked[/b] cu protectie pentru capitalul investit. Prima minima anuala pentru „Gold Age Pro” este de 300 de euro, iar compania se asteapta sa vanda anul acesta intre 1.000 si 1.500 de polite.

„In mod obisnuit, indemnizatia este calculata drept numarul de unitati inmultit cu valoarea unitatii la data expirarii contractului. In cazul Gold Age Pro, pretul unitatilor luat in considerare la maturitate este maximul istoric inregistrat de acestea pe intreaga perioada contractuala”, a declarat Sandor Csepeli, CEO al CIG Romania.

Partea de investitie a asigurarii de viata Gold Age Pro poate fi suplimentata prin top-up-uri, care pot fi achitate in orice moment al perioadei contractuale si pot avea orice valoare. Pentru aceste prime suplimentare nu se percepe comision, sumele nete fiind investite de catre fondurile Aberdeen Asset Management, Concorde si Pioneer Investments.

De asemenea, contractantul isi poate gestiona propriul portofoliu de investitii folosind serviciul Navigator. In plus, isi poate restructura portofoliul conform disponibilitatii sale la risc – modificarea portofoliului se poate realiza de doua ori pe an, fara costuri aditionale.

Fondurile de investitii sunt diferite in functie de tipul de asigurare incheiata, pe perioada determinata sau pe perioada nedeterminata.

Fiind un produs de asigurare, Gold Age Pro are si o componenta de protectie financiara, reprezentata de suma mai mare, intre valoarea contului si suma asigurata, in caz de deces din orice cauza. Suma asigurata poate fi de maxim 20.000 euro.

Primele de asigurare pot fi achitate conform frecventei de plata selectate – anual, semestrial sau trimestrial – in moneda stipulata in contract. Varsta maxima a persoanei asigurate la data semnarii contractului de asigurare este de 60 de ani, iar varsta minima este de 18 ani.