FINANTE-BANCI, REAL ESTATE

Investitie de 28 de milioane de euro in primul parc industrial privat din Craiova

05 noiembrie 2018, ora 13:47 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
03.jpg
OTP Bank România a finanţat primul parc industrial privat din Craiova, Southern Industrial Park, fiind prima investiție a companiei Zacaria în sudul ţării. Investiţia totală a proiectului este de 28 milioane de euro.

Southern Industrial Park are o suprafață totală de 53.000 de metri pătrați de spații industriale de clasa A, complet echipate pentru activități de depozitare, logistică, cross-docking sau producție.

“Southern Industrial Park este una din cele mai importante investiții Zacaria și a fost, totodată, un pariu câștigat, atrăgând investitori din afara țării la doar câteva luni de la demararea primei faze de dezvoltare. Unul dintre atuurile noastre a fost parteneriatul strategic cu OTP Bank România, care ne-a acoperit la timp nevoile de finanțare pentru acest proiect de amploare. Dincolo de avantajele economice evidente pentru comunitate, am redat spațiului urban o zonă industrială aflată în paragină”, a declarat Radu Suciu, CFO Zacaria.

“Credem în potenţialul pieţei din Craiova. Construcţia acestui proiect poate contribui la dezvoltarea sustenabilă a economiei la nivel local", a declarat Dragoş Mirică, Vicepreşedinte Corporate al OTP Bank România.Southern Industrial Park a atras rapid mari companii de logistică și producție, fiind vorba de singurul parc industrial privat din Craiova care oferă spații industriale Clasa A și, totodată, cel mai mare din zonă. Lucrările începute anul trecut au mers într-un ritm susținut, fiind impulsionate de cererea foarte mare din partea investitorilor.

Southern Industrial Park va avea, în final, trei corpuri de clădire, primele două fiind finalizate în proporție de 80% și închiriate 75%. Parcul a fost achiziționat în 2015 și ocupă o suprafață totală de 130.000 de metri pătrați. Situat lângă fabrica Ford, pe strada Henry Ford, acesta oferă acces rapid către Pitești, București și granițele cu Bulgaria și Serbia.

Zacaria a început activitatea în Sibiu în anul 2005, extinzându-și treptat investițiile pe întreg teritoriul României. Astazi, compania are investiții imobiliare în Sibiu, București, Oradea, Alba Iulia, Arad și Craiova. Dacă la început, activitatea principală a companiei a fost concentrată în jurul proiectelor rezidențiale, din 2009 Zacaria investește în sectorul imobiliar industrial, prin construcția și managementul unui portofoliu ce cuprinde 10 parcuri industriale și clădiri de birouri, cu o suprafaţă totală de peste 450.000 mp.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 15 Mai 2021, 17:12
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter