FINANTE-BANCI, REAL ESTATE

Investkredit, finantari de 340 mil. euro pentru piata imobiliara romaneasca

10 noiembrie 2006, ora 00:01 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Achizitia Europe House in 2003 a fost prima investitie a Europolis in Romania
Achizitia Europe House in 2003 a fost prima investitie a Europolis in Romania
Banca austriaca Investkredit, membra a Volksbank Group, estimeaza ca va acorda in urmatorii doi ani finantari in valoare de peste 340 de milioane de euro in Romania, in special pentru proiecte imobiliare, potrivit NewsIn.
Finantarile acordate de Investkredit in acest an vor depasi 100 milioane euro. Mai mult de jumatate din aceste finantari vor fi acordate pentru proiecte din domeniul imobiliar, inclusiv in proiecte dezvoltate in parteneriat cu societatea imobiliara pentru investitii Europolis, compania de investitii imobiliare a grupului austriac.

"Pentru 2007, suntem pregatiti sa sustinem un volum total de finantare de peste 140 milioane euro, iar in 2008 vrem sa depasim 200 milioane euro, inclusiv pentru proiecte din segmentul imobiliar. Suntem interesati sa finantam cladiri de birouri, galerii comerciale, mall-uri, centre de logistica si, in anumite cazuri, hoteluri, iar valoarea minima a unui proiect aprobat pentru finantare este de cel putin zece milioane euro", a declarat Claudius Ferentz, seful reprezentantei Investkredit in Romania, citat de NewsIn.

"Bucurestiul incepe sa devina un centru regional din ce in ce mai puternic in Europa de Sud Est si Romania devine locul unde trebuie sa fii prezent daca vrei sa faci afaceri. Pe piata romaneasca ne vom concentra pe regionalizare, vom construi cladiri de logistica si spatii comerciale si vrem sa lucram, atat cu companii austriece si internationale, cat si cu firme romanesti", a spus Klaus Guggleberger, membru in comitetul de conducere al Investkredit Bank Austria, cu ocazia deschiderii reprezentantei din Bucuresti a bancii.El a mai spus ca exista un decalaj intre dobanzile la creditele in lei si la cele in euro, de aceea e mai avantajos si pentru companiile romanesti sa obtina finantari in moneda straina.

"Circa 95% din creditele acordate de Investkredit sunt in euro, dar suntem pregatiti sa acordam finantari si in moneda locala", a mai spus Gugglberger.

Finantarile oferite de Investkredit se axeaza pe sectorul companiilor mari si al investitiilor imobiliare, dar banca acorda servicii si pentru persoane fizice. Investitiile imobiliare ale Investkredit nu cuprind si zonele rezidentiale, acestea fiind acordate prin intermediul Volksbank Romania.

Investkredit Romania acorda finantari imobiliare structurate si pentru proiect, imprumuturi pentru corporatii, finantari pentru achizitii si imprumuturi in sistem de leasing imobiliar.

Investkredit este activa de zece ani in Romania ca membra a grupului austriac Volksbank si si-a inceput operatiunile ca reprezentanta a Investkredit Bank din Austria in luna ianurie 2006.

Valoarea totala a tranzactiilor incheiate de reprezentanta Investkredit in Romania a fost de 70 milioane euro pe primele noua luni din 2006. Printre tranzactiile incheiate se numara un credit sindicalizat aranjat de Citibank Londra pentru a A&D Pharma in valoare de 9,250 milioane euro, refinantarea investitiilor fabricii din Lugoj a grupului Werzalit de 2,150 milioane euro si finantari de peste zece milioane euro acordate unor societati de leasing.

In domeniul imobiliar, Investkredit Romania a acordat finantari de peste 19 milioane euro pentru Fabian Romania Property Fund Limited pentru doua cladiri de birouri din Bucuresti si 21,7 milioane euro pentru finantarea centrului comercial Real din Timisoara.

Invetkdredit este actionarul majoritar al companiei de investitii imobiliare Europolis, care este prezenta pe piata imobiliara romaneasca din 2003, cand a achizitionat imobilul de birouri Europe House din piata Victoriei pentru suma de 30 de milioane de euro.

Europolis a investit, pana in prezent, 300 milioane euro in Romania in proiectele imobiliare dezvoltate in Bucuresti si in suburbiile capitalei. Cea mai recenta investitie a companiei este achizitia a doua imobile de birouri in Bucuresti in cadrul proiectului Semaparc din zona Grozavesti, valoarea investitiei fiind de 95 milioane euro.

Conducerea Europolis se asteapta ca in urmatorii trei ani portofoliul de investitii sa ajunga la 500 milioane euro.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 20 Mai 2022, 19:34
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter