FINANTE-BANCI

Isarescu: Piata finaciara este cam dezechilibrata, trebuie dezvoltate si alte segmente decat bancile

28 mai 2015, ora 10:40 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
isarescu.jpg
Piata financiara din Romania prezinta un dezechilibru, intrucat bancile au o dominanta masiva, cu 80% din totalul activelor financiare, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, care apreciaza ca situatia nu reprezinta un avantaj nici pentru banci, fiind necesara dezvoltarea altor segmente.

"Nu avem o supradominanta dar as spune ca este o dominanta masiva a bancilor in cadrul sistemului financiar din Romania. 80%, chiar mai mult, din totalul activelor financiare din Romania apartin bancilor. Acesta nu este neaparat un avantaj. Nu este un avantaj nici pentru noi, care reprezentam sistemul bancar. Avem o piata financiara cam dezechilibrata. E important si pentru banci sa aiba, nu neaparat in coasta, dar sa existe alternative si pentru banci si pentru clientii bancilor si pentru oricine, pentru economia reala sa existe segmente financiare nebancare mult mai dezvoltate", a afirmat Isarescu, potrivit Mediafax.

El a aratat ca pietele financiare sunt esentiale pentru dezvoltarea economica, iar fara niste piete financiare "adanci" nu pot fi difuzate riscurile sau controlate.Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 04 Aprilie 2020, 20:59
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter