FINANTE-BANCI

Isarescu: Reducerea TVA la 3 luni dupa ce a fost majorata, o incoerenta a politicilor economice

27 octombrie 2010, ora 15:13, autor(i): Raluca Florescu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Isarescu1-medie.jpg
Politicile economice coerente sunt cele care fac diferenta intre statele care reusesc sa atinga performante economice si cele care nu le obtin, a spus Mugur Isarescu (foto), guvernatorul BNR, referitor la decizia de a reduce TVA la putin timp dupa ce taxa a fost marita.
Masura de reducere a TVA (votata recent in Camera Deputatilor) da dovada de incoerenta a politicilor economice si a discursului public, in conditiile in care doar cu trei luni in urma, guvernantii au decis majorarea taxei, a declarat miercuri guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

"CDS-ul Romaniei (costul riscului de tara) reflecta o coerenta scazuta, daca nu a actiunilor politice atunci cel putin a mesajelor pe care le transmitem", a mai spus Isarescu.

Costul riscului de tara nu reflecta, in opinia guvernatorului, realitatile economice, in conditiile in care Romania a ajuns sa-si ajusteze multe din dezechilibre, iar "deficitul bugetului se reduce brutal"."De ce Romania trebuie sa plateasca mai mult cu 3 puncte de baza (atunci cand se imprumuta de pe pietele internatioanale - n.r.), decat o tara europeana", se intreaba Isarescu.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 15 August 2022, 11:45
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter