FINANTE-BANCI

Isarescu se opune cresterii impozitelor importante

01 iulie 2009, ora 14:59 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
9Bani-medie.jpg
Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), a declarat ca, personal, este impotriva unor cresteri a impozitelor importante, chiar si a unor discutii pe aceasta tema, care in asemenea momente debusoleaza si mai mult economia si populatia.
"In asemenea momente, chiar discutarea unei asemenea idei mi se pare neavenita", a spus Isarescu, raspunzand astfel la o intrebare privind o eventuala crestere a TVA si a cotei unice, relateaza Mediafax.

"Nu faceti decat sa confuzionati si mai mult o societate si o economie debusolata. Apare cate o traznaie pe care o discutam. Nu se justifica in conditiile actuale nici macar o majorare de impozit mare", a adaugat seful BNR.

El a explicat ca majorarea impozitelor nu va aduce niciun castig din punct de vedere al veniturilor, ci dimpotriva, ar accentua scaderea incasarilor bugetare.



"Un impozit mai mare pe o baza de impozitare mai mica va avea efecte negative. Nu vreau sa fiu din nou acuzat de optimism, dar nici cu pesimismul nu este bine", a incheiat Isarescu.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 07 Iulie 2022, 09:37
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter