- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Lazea, BNR: Sunt sanse ca economia sa urce anul viitor. Salariile bugetarilor cresc sigur

12 Nov, 12:10 • gecad.net
Consumul care reprezinta 80% din PIB-ul Romaniei ar putea creste cu circa 0,5 - 0,8% anul viitor, luand in calcul ca salariile bugetarilor urmeaza sa creasca, ceea ce inseamna ca sunt sanse ca economia sa intre pe plus anul viitor, a spus Valentin Lazea, economistul sef al bancii centrale in cadrul seminarului EU COFILE organizat de BNR si Alpha Bank la Sinaia.
Lazea, BNR: Sunt sanse ca economia sa urce anul viitor. Salariile bugetarilor cresc sigur

In plus, anul viitor productia industriala este de asteptat sa isi continue cresterea, chiar daca nu la un ritm atat de accelerat ca in 2010, a declarat Lazea.

Lazea a mentionat ca economia Romaniei trebuie sa isi schimbe structura, dupa ce a trecut prin experienta crizei, si sa nu se mai bazeze pe consum, ci pe exporturi.

Economistul a reamintit ca exporturile locale au crescut puternic in 2010, inregistand a treia crestere din UE, de 25% in primele opt luni fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Insa, a atras atentia economistul, este suprinzator ca investitiile in industrie au scazut in 2010 fata de 2009, in ciuda evolutiei bune a sectorului din ultimul timp.