FINANTE-BANCI, LIFESTYLE

Londonezii care fac naveta pierd o zi dintr-un an la coada la bilete

17 decembrie 2012, ora 13:38 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
autobuz londra.jpg
Unul din zece pasageri londonezi pierde un autobuz pentru ca nu a avut banii potriviti sau pentru ca statea la coada la bilet, arata un studiu realizat de MasterCard.

Ei ajung sa piarda in medie o zi dintr-un an asteptand sa isi poata cumpara un bilet.

Studiul mai arata ca 30% dintre calatoriile cu autobuzul la Londra sunt inca facute prin achizitionarea de bilete de hartie, cu numerar. Drept urmare compania de plati a lansat un card contactless pentru calatoriile cu autobuzele din capitala britanica astfel incat navetistii nu trebuie sa-si incarce cardul Oyster sau sa aiba bani potriviti.

Clientii care folosesc PayPass vor plati aceeasi suma ca pentru biletele öpay-as-you-goö, nu ca pentru biletul mai scump, ce poate fi cumparat cu numerar.

Acest nou mod de plata vine si in sprijinul pasagerilor care pierdeau banii incarcati pe un card Oyster care le era ulterior furat, se deteriora sau pe care il pierdeau.

Chiar daca numerarul poate fi recuperat de pe cardurile inregistrate, cifrele publicate de Transport for London (TfL) arata ca aproape 30 de milioane de lire au ramas necheltuiti pe cardurile Oyster din aprilie 2009 pana in 2010.

Pana in prezent, au fost emise peste 55 de milioane de carduri Oyster de catre compania Transport for London, dar numai 8 milioane dintre acestea sunt folosite constant, in fiecare luna.

Cardurile si dispozitivele MasterCard PayPass sunt acceptate in aproximativ 550.000 de locatii ale comerciantilor si in 48 de tari.In jur de 36.000 de oameni calatoresc zilnic cu autobuzul si descopera ca au un credit insuficient pentru o calatorie pe cardul lor Oyster PAYG.

Anul trecut aproximativ 500 de pasageri pe zi s-au urcat in autobuz fara bani potriviti pentru biletul lor (si li s-a permis sa calatoreasca cu o notificare de bilet neplatit si sa achite mai tarziu).

Posesorii de carduri Oyster platesc in prezent 1,35 de lire pentru o calatorie, urmand ca de la anul pretul sa fie de 1,40. Comparativ, pretul la plata in numerar, pentru o calatorie dus este deja 1,40 lire.

MasterCard este o companie globala de plati si tehnologie.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 09 Martie 2021, 11:57
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter