- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Mile Carpenisan a castigat razboiul cu BRD, care incerca sa il execute silit dupa moarte

07 Sep, 11:22 • Redactia DailyBusiness
BRD l-a dat in judecata pe Mile Carpenisan la cinci luni dupa ce acesta a murit, pentru 6.000 de euro luati cu imprumut de jurnalist, insa judecatorii au respins cererea bancii executorilor bancari.
Mile Carpenisan a castigat razboiul cu BRD, care incerca sa il execute silit dupa moarte

Magistratii timisoreni au refuzat sa-l execute silit pe jurnalist, respingand solicitarea de executare silita pe numele Mile Carpenisan. „Mile Carpenisan nu poate fi executat silit deoarece a decedat, iar banca trebuie sa se indrepte impotriva beneficiarilor dreptului de succesiune”, se arata in motivarea judecatoarei Magdalena Dietrich.

Astfel, contractele bancare prevad ca, in cazul in care debitorul decedeaza, mostenitorii sai sunt obligati sa restituie creanta acestuia fata de banca.

Reporterul de razboi Mile Carpenisan a decedat la sfarsitul lunii martie in urma unei septicemii, la Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean Timisoara. Dupa ce timp de zece ani a transmis din mijlocul conflictelor armate din Iugoslavia, Kosovo si Irak, Mile s-a ocupat de familie si de turism, punand bazele unei agentii care promova Muntenegru, scrie Adevarul.