FINANTE-BANCI

Mucibabici, Deloitte: "Acordul cu FMI o sa fie un compromis, ca de obicei"

21 octombrie 2009, ora 18:06 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
George.medie.jpg
Fondul Monetar International va face "un nou compromis" cu Romania pentru continuarea acordului si eliberarea urmatoarei transe, apreciaza George Mucibabici (foto), presedintele Deloitte Romania, care a lucrat timp de doi ani la institutia financiara internationala, potrivit Mediafax.
"O sa fie un compromis (cu FMI - n.r.), ca de obicei. In stil traditional, ai nostri o sa spuna ca nu pot", a declarat miercuri Mucibabici, intrebat daca anticipeaza neacordarea urmatoarei transe de imprumut de la institutia internationala.

FMI a anuntat recent ca nu anticipeaza o intrerupere a acordului cu Romania, iar o misiune a institutiei va veni la Bucuresti imediat ce noul Cabinet s-a format, pentru a discuta cu autoritatile a doua revizuire a intelegerii stand-by.

A doua evaluare a acordului era programata pentru sfarsitul lunii octombrie, inceputul lunii noiembrie, cand o misiune a FMI urma sa vina la Bucuresti pentru a urmari stadiul indeplinirii conditionalitatilor stabilite pentru finele lunii septembrie.Cea de-a treia transa din imprumut are o valoare de 1,409 miliarde DST (aproximativ 1,5 miliarde euro) si ar urma sa fie acordata in luna decembrie, in functie de raportul celei de-a doua evaluari.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 13 Iulie 2020, 23:41
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter