- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Mucibabici, Deloitte: \”Acordul cu FMI o sa fie un compromis, ca de obicei\”

21 Oct, 18:06 • Redactia DailyBusiness
Fondul Monetar International va face "un nou compromis" cu Romania pentru continuarea acordului si eliberarea urmatoarei transe, apreciaza George Mucibabici (foto), presedintele Deloitte Romania, care a lucrat timp de doi ani la institutia financiara internationala, potrivit Mediafax.
Mucibabici, Deloitte: \Acordul cu FMI o sa fie un compromis, ca de obicei\

„O sa fie un compromis (cu FMI – n.r.), ca de obicei. In stil traditional, ai nostri o sa spuna ca nu pot”, a declarat miercuri Mucibabici, intrebat daca anticipeaza neacordarea urmatoarei transe de imprumut de la institutia internationala.

FMI a anuntat recent ca nu anticipeaza o intrerupere a acordului cu Romania, iar o misiune a institutiei va veni la Bucuresti imediat ce noul Cabinet s-a format, pentru a discuta cu autoritatile a doua revizuire a intelegerii stand-by.

A doua evaluare a acordului era programata pentru sfarsitul lunii octombrie, inceputul lunii noiembrie, cand o misiune a FMI urma sa vina la Bucuresti pentru a urmari stadiul indeplinirii conditionalitatilor stabilite pentru finele lunii septembrie.

Cea de-a treia transa din imprumut are o valoare de 1,409 miliarde DST (aproximativ 1,5 miliarde euro) si ar urma sa fie acordata in luna decembrie, in functie de raportul celei de-a doua evaluari.