FINANTE-BANCI, BURSE

Multi romani cunosc Bursa, putini indraznesc sa investeasca

07 noiembrie 2006, ora 09:28 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Imobiliarele sunt sectorul preferat de romani pentru investitii
Imobiliarele sunt sectorul preferat de romani pentru investitii
Majoritatea romanilor (91,2%) au informatii despre Bursa de Valori Bucuresti, dar numai 7,3% au cumparat pana acum actiuni ale societatilor listate la bursa, releva un sondaj realizat de Eurodata Management pentru casa de brokeraj Intercapital Invest, citat de NewsIn.
In ultimele 12 luni, doar 2,2% dintre romani au cumparat unitati la fondurile mutuale, 5,6% au investit in actiuni si 3,4% in obligatiuni, potrivit sondajului.

Totusi, 45,6% dintre respondenti au realizat investitii in ultimele 12 luni. Cei mai multi romani au investit in domeniul imobiliar (59,1%).

Pe locul al doilea s-au situat plasamentele bancare, cu 44%, in special in depozite deschise la banci, chiar daca dobanzile au inregistrat scaderi accelerate in ultimii ani, arata sondajul. Alti 39,2% dintre cei intervievati si-au plasat economiile in valuta, desi leul si-a oprit deprecierea fata de principalele valute."Scopul principal al sondajului a fost evaluarea interesului publicului in ceea ce priveste bursa de valori si investitiile financiare", a declarat Razvan Pasol, presedintele Intercapital Invest.

Sondajul Eurodata Management a fost realizat in luna octombrie 2006, pe un esantion de 509 persoane din Bucuresti, cu un nivel de studii ce include minimum liceul, care obtin venituri medii si ridicate. Marja de eroare a sondajului este de +/- 4,3%.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 20 Mai 2022, 20:33
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter