FINANTE-BANCI

Negritoiu: O noua banca romaneasca ar putea aparea pe piata

27 noiembrie 2013, ora 15:08 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Calculator3-mare.jpg
Sistemul bancar s-ar putea imbogati cu "o banca romaneasca sau chiar "o banca de dezvoltare", potrivit presedintelui ING Bank, Misu Negritoiu, care spune ca "se cloceste ceva" si apreciaza ca este inutil sa fie irosite resurse in acest fel avand in vedere evolutia bancilor aparute dupa anul 1990.

"Am auzit voci ca źhai sa facem o banca romaneasca╗ si vad ca se cloceste ceva sau źsa facem chiar o banca de dezvoltare╗. Nu cred ca este o situatie mai neinspirata de a irosi resurse pentru o institutie care, ma rog, sa ne uitam la cateva banci romanesti care au aparut prin anii 90 si acum probabil sunt tot pe acolo, deci este absolut inutil", a afirmat Negritoiu la Romania Financial Forum organizat de Mediafax la BNR.

O alta problema pe care a ridicat-o presedintele ING Bank este temerea unor persoane publice, exprimata in cadru privat, fata de riscul pe care il reprezinta bancile straine pentru Romania daca acestea s-ar retrage de pe piata romaneasca.

"Nu este niciun fel de problema, pentru ca serviciile bancare sunt de asemenea tinuta si mersul pietei este asa de interesant incat bancile se cam bat asa aiurea pe aceleasi segmente de clienti. La nivelul pietei nu dispare nimic si nu este niciun pericol", a intarit Negritoiu.Citeste aici mai multe informatii despre restructurarea pietei bancare din Romania.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 27 Septembrie 2021, 07:35
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter