- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Noutatile pietei financiare in saptamana 30 mai – 3 iunie

03 Jun, 10:01 • adrian.mihaltianu
Bancile de pe piata locala au anuntat oferte diversificate in saptamana 30 iunie - 3 iunie.  Dintre acestea, cele mai multe au fost adresate copiilor, dar nu au lipsit nici credite de refinantare, pachete pentru pensionari sau card de credit.
Noutatile pietei financiare in saptamana 30 mai - 3 iunie

Banca Comerciala Carpatica (BCC) a lansat un [b]depozit la termen special destinat economisirii pentru copii[/b], in lei sau valuta. Dobanzile sunt de 7% la lei si 4% la euro. Suma minima de deschidere este de 250 lei sau 60 euro iar scadenta este de 12 luni.

Ulterior, se pot face alimentari suplimentare, fiecare alimentare fiind de minim 42 lei sau 10 euro.

La scadenta, depozitul poate fi prelungit, caz in care clientii primesc un bonus de dobanda de 0,25 procente la lei si 0,15 procente la euro.

De asemenea, compania Certinvest a lansat un [b]fond de investitii[/b] destinat parintilor care vor sa economiseasca bani spre beneficiul copiilor lor.

Astfel, fondul „Certinvest Next Generation” va functiona ca un fond diversificat flexibil, si are un orizont investitional de minimum 5 ani. Fondul ofera, gratuit, o asigurare de viata celor care acumuleaza minimum 5.000 de lei, iar suma asigurata variaza in functie de suma detinuta in fond.

BCR Asigurari si compania daneza Stem Sure au lansat [b]o asigurare pentru interventii medicale cu celule stem[/b]. Societatea de asigurari estimeaza ca [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/bcr-vrea-sa-vanda-5-000-de-asigurari-pentru-interventii-medicale-cu-celule-stem-in-acest-an-63290/]va vinde in acest an circa 5.000 de astfel de polite[/url].

„Pentru suma asigurata de 100.000 de euro, valoarea primei de asigurare este de 204 euro pe an”, a precizat Mihail Tecau, presedintele BCR Asigurari, care a adaugat ca sunt asigurate 4 persoane, respectiv noul-nascut, in calitate de asigurat principal, si mama, tata si un frate, in calitate de asigurati aditionali.

RBS Bank [b]returneaza 5% din sumele cheltuite de pe cardurile de credit Royal Black[/b] clientilor care le folosesc pentru a plati nota la restaurantele din tara si din strainatate.

Suma returnata va fi de maxim 500 de lei pe luna, oferta fiind valabila pana la sfarsitul lunii iulie pentru tranzactiile efectuate atat de catre titularul contului de card, cat si de catre detinatorii de carduri suplimentare.

De asemenea, clientii care platesc cu cardul de credit biletele la cinema primesc inapoi contravaloarea biletelor in limita a 100 de lei pe luna.

Banca Romaneasca a lansat un [b]credit ipotecar de refinantare cu dobanda variabila[/b]. Noul produs poate fi utilizat pentru refinantarea oricarui credit ipotecar acordat de banca sau orice alta institutie financiara pentru achizitia de imobile finalizate cu destinatie locativa.

Dobanda variabila este formata din marja fixa a bancii de 3% (la lei) si 4,7% (la euro), la care se adauga indicii de referinta Robor si Eeuribor la 3 luni. In acest moment, luand in calcul valorile actuale ale indicilor mentionati, creditul este disponibil in lei si euro la o dobanda variabila de 9,23%, la lei si respectiv 5,87% la euro.

Creditul poate fi contractat pe o perioada de pana la 35 de ani.

Banca Comerciala Romana (BCR) a creat un un pachet special de [b]servicii financiare pentru pensionari[/b] la costuri reduse cu 75% fata de oferta curenta a bancii. In plus, pachetul Comod BCR cuprinde un cont curent cu card de debit atasat, precum si bonus de dobanda de 0,25% pentru depozite.

Institutia financiara nu percepe comisioane la retragerile de numerar, pentru aflarea sumei disponibile pe card, la plata facturilor de utilitati la orice bancomat BCR si la plata cu cardul la comercianti.

Tot BCR a [b]redus marja de
dobanda la creditul ipotecar[/b] Casa Mea in euro, la 4 puncte
procentuale, in cadrul unei campanii promotionale de promovare a
creditelor destinate achizitiei sau constructiei de noi locuinte ce se va
desfasura pana pe data de 15 iulie.

De exemplu, pentru un [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/bcr-a-redus-marja-de-dobanda-la-creditul-ipotecar-casa-mea-in-euro-63443/]imprumut in valoare de 45.000 euro[/url], acordat unui client care vireaza salariul la BCR  rata lunara de plata este de 278 euro pe o perioada de 30 ani, DAE 6,50%, valoare totala de rambursat – 100.340,90 euro.

Raiffeisen Leasing a anuntat o oferta de finantare prin care ofera trei luni de gratie la plata capitalului, dar si o dobanda preferentiala. Oferta este adresata persoanelor juridice pentru [b]finantarea autovehiculelor comerciale peste 3,5 tone, noi si rulate[/b].

De asemenea, clientii beneficiaza de gratuitate la asigurarea Casco in primele 3 luni ale contractului.

„Obiectivul nostru este sa crestem finantarea in leasing pe sectorul de autovehicule comerciale”, a declarat Felix Daniliuc, director general al Raiffeisen Leasing IFN SA.

Avansul minim este de 15%, iar valoarea reziduala de 10%. Perioada maxima de finantare este de 60 de luni de la prima inmatriculare a autovehiculului. Promotia este valabila in perioada 1 iunie 2011 – 31 august 2011.