FINANTE-BANCI

Oamenii de afaceri cer o amanare de la plata taxelor. Vezi de ce

18 martie 2012, ora 11:04 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
4efef9bfa9aa4.jpg
Agentii comerciali cu profil de productie sau prestari de servicii au inregistrat cele mai mari intarzieri si pierderi din cauza blocajelor de pe sosele si caile ferate, in zilele cu viscol si inzapeziri.

Pierderile suferite in perioada ianuarie-februarie se ridica laá100.000 de euro pe zi, per firma, calculate la zi, insa acestea nu reprezinta decat intarzieri ale livrarilor si, implicit, ale incasarilor, potrivit unui studiu al companiei de consultanta Golden Mind&Spirit.

In acest sens, reprezentantii Golden Mind&Spirit propun Ministerului Finantelor si Agentiei Nationale de Administrare Fiscala un moratoriu, respectiv prerogarea cu una pana la trei luni a platii taxelor aferente perioadei de inzapeziri.

Taxe la ziDan Matei Agathon, managing partner al agentiei de consultanta Golden Mind & Spirit, sustine ca deocamdata, aceste intarzieri nu se vad si la nivel fiscal.

á"Oamenilor de afaceri li se cere sa-si plateasca taxele aferente acelei perioade ca si cum in loc de blocaje si inzapeziri ar fi fost zile senine, cu trafic normal pentru marfuri", sustine Agathon, in cadrul unui comunicat de presa.

Propunerea se refera la amanarea platii taxelor, nu la anularea lor sau la scutirea de ele.

Solutia nu presupune o amnistie fiscala, ci necesitatea evidenta de a amana plata taxelor, asa cum au fost amanate livrarile si incasarile firmelor din cauza viscolului, potrivit lui Agathon.

Comunicarile oficiale ale asociatiilor transportatorilor (in special Federatia Operatorilorá de Transport ľ FORT ľ si Uniunea Transportatorilor Rutieri ľ UNTRR) au aratat ca pierderile totale cumulate de companiile cu acest profil se ridica la un milion de euro pe ziua de inzapezire.

Cel putin la nivelul acestora, ca si pentru producatorii de bunuri, ar trebui sa existe o prorogare fiscala aferenta perioadei 15 ianuarie ľ 15 februarie 2012, mai cer reprezentantii oamenilor de afaceri.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 25 Februarie 2020, 02:37
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter