FINANTE-BANCI

Peste 90% din salariatii BCR si-au vandut actiunile catre Erste

12 decembrie 2006, ora 11:03 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
BCR-sediu-mediu.jpg
Erste Bank a reusit sa preia circa 7,2% din actiunile BCR din pachetul de 8% detinut de salariati, majorandu-si participatia in cadrul bancii la peste 69%, potrivit reprezentantilor bancii austriece.
Aproape 12.200 din totalul de circa 13.000 de salariati care detineau actiuni la BCR au acceptat oferta Erste, preferand sa schimbe actiunile BCR pe bani sau pe actiuni Erste, decat sa astepte o eventuala listare a BCR pe Bursa, care s-ar putea produce in termen de trei ani, conform contractului de privatizare.

Erste a preluat circa 57,3 milioane de actiuni BCR, din totalul de aproape 63,4 milioane de actiuni care se aflau la salariati inainte de aceasta oferta.

"Aproximativ o treime (19,6 milioane) din actiunile tranzactionate au fost vandute catre Erste Bank la pretul precizat in oferta, de 6,5 euro pe actiune, in schimbul unei sume cumulate in valoare de 130 milioane de euro cash", au precizat reprezentantii Erste.Circa doua treimi (37,7 milioane de actiuni) au fost schimbate de salariati cu actiuni Erste Bank la o rata de schimb de sase la unu. In consecinta, Erste Bank va emite circa 6,28 milioane actiuni noi, printr-o majorare de capital ce va reprezenta o marire de 2% a capitalului de actiuni al bancii. Noile actiuni vor fi tranzactionate pe bursele de la Viena si de la Praga incepand de luni, 18 decembrie, dupa ce Erste va primi toate aprobarile necesare din partea supraveghetorilor celor doua piete.

O parte dintre salariatii care au schimbat actiunile BCR cu titluri Erste au ales sa-si vanda imediat inapoi catre Erste pana la 50% din actiunile noi achizitionate.

"Aproximativ 34% din actiunile Erste Bank nou emise au fost vandute inapoi in cadrul acestei optiuni", su precizat reprezentantii bancii austriece,

Restul de actiuni Erste Bank primite de salariati in cadrul schimbului nu vor putea fi vandute pe o perioada de un an. Angajati BCR controleaza in prezent circa 1% din capitalul Erste Bank.

Erste a platit 3,7 miliarde de euro, in urma cu un an, pentru preluarea pachetului majoritar de 62% din actiunile BCR.

Erste controleaza in prezent 69,11% din actiunile BCR, un pachet de 30,12% aflandu-se in posesia celor cinci SIF-uri, in timp ce salariatii care nu au vandut in cadrul ofertei mai detin mai putin de 0,8% din actiuni.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 20 Mai 2022, 19:02
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter