FINANTE-BANCI

Piata creditarii incepe anul cu dreptul. Imprumuturile in lei, mai ieftine decat in euro

13 martie 2014, ora 17:32, autor(i): Andreea Radu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Money_stack_lr-mare.jpg
Peste 1.000 de clienti au solicitat credite prin Kiwi Finance, in primele 2 luni ale anului, in valoare de 12,5 milioane euro, cu 35% mai mult decat aceeasi perioada a anului 2007 si cu 39% mai mult decat aceeasi perioada a anului trecut.

Cea mai pronuntata tendinta a inceputului de an este revigorarea creditelor in lei.

De altfel, inceputul de an a marcat o premiera absoluta pentru piata creditarii in Romania: pentru prima oara in istorie, imprumuturile in moneda nationala sunt mai ieftine decat cele in moneda europeana, au anuntat reprezentantii brokerului de credite Kiwi Finance.

Aceasca scadere vine dupa ce, in februarie, Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a redus dobanda de politica monetara de la 3,75% la 3,5% pe an, un nou minim istoric.Fata de anul trecut, cand proportia romanilor care faceau credite ipotecare in euro era coplesitoare (90%), primele luni ale lui 2014 indica o tendinta de echilibru intre cele doua monede: 54% imprumuturi in euro vs 46% imprumuturi in lei.

In 2013, Kiwi Finance a inregistrat o crestere cu 55% a numarului de clienti fata de anul anterior. Cifra de afaceri a fost de 5,7 milioane lei, in crestere cu 43% fata de 2012, iar volumul creditelor intermediate a fost de 270 milioane lei. Din acestea, 70% au fost credite cu garantii imobiliare si 30% credite de nevoi personale.

äExtinderea retelei, cresterea apetitului de creditare al bancilor pe de o parte si a intentiei de cumparare a clientilor pe de alta parte au condus la o crestere cu 55% a numarului de clienti si cu 38% a volumului de credite acordate comparativ cu 2012ö, a declarat Anca Bidian, CEO Kiwi Finance.

ôDupa toate semnalele din piata, consideram ca 2014 va fi anul relansarii consistente a creditarii, atat pe segmentul creditelor negarantate cat si al celor ipotecare. Pentru 2014 avem o tinta de 350 milioane lei si cresterea cotei de piata a Kiwi Finance cu 15%ö, a adaugat Anca Bidian, CEO Kiwi Finance.

De la infiintare (sfarsitul anului 2003) si pana in prezent, Kiwi Finance a intermediat credite in valoare de peste 650 de milioane euro la peste 160.000 de clienti.

Citeste si:
2014, anul relansarii creditelor? Care sunt sansele sa platim dobanzi mai mici
Cat trebuie sa castigi ca sa poti lua un credit prin programul Prima Casa
Chilipiruri imobiliare. Topul celor mai ieftine locuinte executate silit
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 02 Iulie 2022, 01:21
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter