FINANTE-BANCI

PIB-ul Romaniei, cat cel al statului Iowa, a 30-a economie din SUA

13 februarie 2014, ora 17:48 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Harta SUA Pib.jpg
O comparatie intre PIB-ul statelor americane si cel al altor tari din lume in 2012 arata ca Romania poate fi asimilata statului Iowa, cea de-a 30-a economie a SUA din cele 51 analizate, arata un studiu realizat de profesorul Mark J. Perry.

Harta, publicata de blogul centrului de reflectie American Enterprise Institute, a fost creata prin compararea productiei economice din statele americane in 2012 cu cele straine avand un PIB similar. Autorul analizei este Mark J. Perry, profesor de economie la Flint campus al Universitatii din Michigan.

Conform acestei analize, statul cu cea mai productiva economie din Statele Unite este California, cu 2,003 trilioane de dolari in 2012, cu doar putin sub PIB-ul Italiei in acelasi an, care a fost de 2,013 trilioane de dolari.

Economia Bulgariei este similara celei a statului Alaska si se afla pe locul al 45-lea, in timp ce cea a Ungariei este similara cu cea a District of Columbia (locul 34), informeaza Mediafax.Fondul Monetar International (FMI) estimeaza pentru anul 2014 o crestere economica de 2,2% pentru Romania, dupa un avans de 2,8% inregistrat anul trecut.

Citeste si: Radiografia economica a unui an electoral. 5 prognoze cheie pentru 2014
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 29 Septembrie 2020, 12:32
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter