FINANTE-BANCI

Ponta vrea confiscarea averilor obtinute ilegal si un nou sistem de expropriere

09 mai 2013, ora 11:57 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
VP.jpg
Premierul Victor Ponta (foto) a anuntat ca va propune la revizuirea Constitutiei o modificare a articolului 44 privind dreptul de proprietate, astfel incat averile obtinute ilegal sa fie confiscate, iar exproprierile de "interes strategic" sa poata fi facute mai usor.

"Vreau sa confiscam averile obtinute in urma infractiunilor, pe sistemul european. Este o noua conceptie la nivel european, venita pe filiera americana si cred ca este o idee buna", a declarat Ponta, conform Mediafax.

"Pentru aceasta trebuie sa modificam articolul 44 din Constitutie, pentru ca altfel nu putem face nimic. Umblam la articolul 44", a adaugat premierul.

Articolul 44 din Constitutia Romaniei prevede, la punctele 8 si 9: "Averea dobandita licit nu poate fi confiscata. Caracterul licit al dobandirii se prezuma. Bunurile destinate, folosite sau rezultate din infractiuni ori contraventii pot fi confiscate numai in conditiile legii".In ce priveste exproprierile, acelasi articol din Constitutie stipuleaza, la punctul 4: "Sunt interzise nationalizarea sau orice alte masuri de trecere silita in proprietate publica a unor bunuri pe baza apartenentei sociale, etnice, religioase, politice sau de alta natura discriminatorie a titularilor".
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 19 Septembrie 2021, 20:44
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter