- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Posta Romana si Valutrans Spa: Servicii de transfer rapid al banilor pentru romanii din Italia

12 May, 12:11 • Redactia DailyBusiness
Posta Romana, in colaborare cu firma de transfer financiar Valutrans Spa, ofera romanilor din Italia posibilitatea de a trimite bani in Romania, sumele trasferate putand urca pana la echivalentul in euro a 5.000 de dolari, a anuntat marti Posta Romana.
Posta Romana si Valutrans Spa: Servicii de transfer rapid al banilor pentru romanii din Italia

Potrivit comunicatului, destinatarul poate ridica sumele trimise din Italia dupa 20 minute din momentul in care a fost efectuata tranzactia, pe baza actului de identitate.

Incasarea banilor presupune o intelegere prealabila intre expeditor si destinatar, astfel incat destinatarul sa poata comunica salariatului postal numarul de identificare al transferului, numele si prenumele expeditorului, cat si suma aproximativa trimisa.

Prin acest serviciu pot fi achitate in Romania sume de bani in moneda euro, care trebuie sa fie divizibile cu 5. Suma maxima, pe transfer, poate fi echivalentul in euro a 5.000 de dolari si se achita in numerar la ghiseele Postei Romane.

In Italia, aceste operatiuni sunt disponibile clientilor printr-o retea de 100 de puncte de lucru, urmand ca in viitor serviciul sa fie disponibil in peste 1.200 de agentii.

Comisioanele pentru transferurile de bani Valutrans se percep expeditorilor si variaza intre 3,5 si 20 euro, pentru sume de pana la 1.000 euro. Pentru transferurile de peste 1.000 euro se percepe un comison procentual de doi la suta (2%) din suma expediata.

Pentru expedierea banilor, conform legislatiei italiene, clientii pot trimite in Romania, intr-un interval de sapte zile, maxim 5.000 euro. Pentru transferurile de peste 1999 euro, agentii Valutrans vor arhiva datele de identificare ale expeditorului, precum si dovada veniturilor.