FINANTE-BANCI

Primele subscrise ale AIG Life au crescut cu 40% in primele noua luni

08 noiembrie 2006, ora 14:14 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Compania de asigurari de viata AIG Life a raportat miercuri subscrieri de 36 mil. dolari (28,2 mil.euro) in primele noua luni din 2006, cu peste 40% mai mult comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
Compania a inregistrat in perioada ianuarie septembrie venituri de peste 6 mil. dolari (4,7 mil. euro) din activitatea de asigurare.

Profitul operational al companiei pentru primele noua luni a fost de 6 mil. de dolari (4,7 mil euro), de aproape doua ori mai mare decat in perioada similara din 2005.

Valoarea activelor AIG Life a depasit dupa primele trei trimestre ale anului suma de 100 mil. dolari (78,3 mil euro)."Atat primele subscrise, cat si toti ceilalti indicatori financiari relevanti pentru industria asigurarilor de viata sunt dintre cele mai bune din piata", a declarat Theodor Alexandrescu, director general AIG Life Romania, citat de NewsIn.

Alexandrescu a mai declarat ca politele asiguratorului au fost prelungite pe perioade mari de timp, de 10-20 sau chiar peste 40 de ani in cazul pensiilor.

Compania a anuntat ca va continua sa investeasca in extinderea distributiei printr-o crestere organica a canalelor existente si prin dezvoltarea de noi alternative de distributie a produselor.

Theodor Alexandrescu a confirmat intentia companiei de a lansa produse de economisire si de a intra pe piata pensiilor private.

AIG Life Romania ocupa la finele primului semestru a doua pozitie in clasamentul asiguratorilor, dupa ING Asigurari de viata, cu o cota de piata de 12,06%, potrivit clasamentului alcatuit de revista de specialitate Profil Asigurari.

Compania de asigurari AIG Life a inregistrat in 2005 un profit, inainte de impozitare, de 12,06 mil. lei (3,3 mil. euro), la o cifra neta de afaceri de aproape 106,30 mil. lei (83,3 mil euro).

Grupul American Insurance Group (AIG) este prezent Romania prin asiguratorul de viata AIG Life, compania de asigurari generale AIG Romania si fondul de investitii AIG New Europe.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 20 Mai 2022, 20:14
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter