- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Profitul grupului ING a scazut cu 5,6% in primul trimestru

16 May, 12:38 • Redactia DailyBusiness
Profitul ING a scazut pana la 1,894 miliarde euro in primele trei luni ale anului 2007, afectat de rezultate bancare sub asteptari si de cresterea platilor de despagubire pentru pagubele produse de furtuni in Europa, a anuntat grupul.
Profitul grupului ING a scazut cu 5,6% in primul trimestru

Grupul olandez de servicii financiare ING Groep NV a anuntat miercuri reducerea cu 5,6% a profitului net obtinut in primul trimestru, fiind afectat de rezultatele bancare mai slabe si de o furtuna de iarna care a dus la majorarea platilor de asigurari in Europa, conform NewsIn.

Profitul ING a scazut pana la 1,894 miliarde euro in primele trei luni ale anului 2007, sub nivelul de 2 miliarde euro inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, confirmand media estimarilor realizate de un grup de analisti pentru Reuters, care mizasera pe un nivel al profitului de 1,89 miliarde euro.

ING Bank Romania, sucursala locala a grupului financiar olandez ING, avea la finalul lunii martie 309.000 clienti si o cota de piata de 5% pe segmentul de conturi curente si de economii, potrivit raportului trimestrial al ING Groep NV publicat miercuri.

La finalul lunii martie, sumele atrase de ING de la clienti in conturi curente si de economii au ajuns la 680 milioane euro, iar imprumuturile de retail (populatie si firme mici) au crescut cu 30% in primul trimestru al anului comparativ cu T1 2006, pana la 180 milioane euro.

Romania se afla, alaturi de Polonia si India, in centrul atentiei grupului ING pentru expansiunea pe segmentul de retail, dar si pentru domeniul asigurarilor de viata si pensiilor private.

„In Romania, guvernul a aprobat reforme care introduc sistemul pensiilor private obligatorii, iar ING vrea sa fie un actor cheie cand va debuta perioada de patru luni de inscriere in sistem, in luna august”, se arata in raport.

ING Asigurari de Viata SA a fost autorizat de arbitrul pensiilor private din Romania ca administrator de fonduri de pensii private facultative (pilonul III), iar ING Fond de Pensii SA este prima companie care a depus documentatia si cererea de autorizare pentru pilonul II (pensii private obligatorii).