FINANTE-BANCI

Proiect al fostului ministru Darius Vâlcov pentru cei cu restanţe la bănci ar putea fi resuscitat

02 august 2015, ora 13:37 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
euro.jpg
Multdiscutatul proiect de lege pentru cei care nu-şi mai pot plăti ratele la bănci, ar putea deveni realitate.  Ministrul Finanţelor dă asigurări că până în toamnă, pe masa guvernului va ajunge un act normativ în acest sens. Printre propuneri, reducerea soldului cu 25 la sută, dar şi garantarea de către stat a unei părţi din credit.

Ministerul Finanţelor va resuscita un proiect al fostului ministru Darius Vâlcov, proiect ce prevedea reducerea cu un anumit procent a soldului creditului şi conversia în lei. Suma pusă la dispoziţie va fi de 1 miliard de lei, iar statul va garanta jumătate din credit. În plus, va fi aplicat un discount de 25 la sută la valoarea soldului. Vor fi eligibile doar creditele imobiliare, ipotecare şi de nevoi personale luate pentru achiţionarea unei case.  

După discuţiile cu băncile, autorităţile speră ca spre final de august sau început de septembrie să aprobe proiectul de lege în guvern.

Cei care au probleme cu creditele la bănci aşteaptă cu interes o soluţie.  Între timp, băncile continuă să piardă procese legate de clauzele abuzive din contractele de credit. Autoritatea Naţională Pentru Protecţia Consumatorului a anunţat că a câştigat în primă instanţă litigiul cu OTP Bank. Instituţia mai are pe rol 33 de procese cu mai multe bănci, scrie stiri.tvr.ro.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 19 August 2022, 17:12
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter