- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Radu Mustatea intra in CA al Carpatica Asig

27 Jun, 16:00 • adrian.mihaltianu
Radu Mustatea (foto), fostul presedinte al Astra Asigurari, a intrat in Consiliul de Administratie (CA) al sociatatii Carpatica Asig. In prezent decizia asteapta aprobarea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).
Radu Mustatea intra in CA al Carpatica Asig

Mustatea [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/omul-care-a-dus-astra-pe-primul-loc-in-piata-asigurarilor-pleaca-din-companie-70950/ ]s-a retras de la conducerea Astra[/url], la inceputul acestui an, in conditiile in care ii expira mandatul de management. Functia a fost preluata in ianuarie de Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, proprietarul Astra Asigurari.

Cu o diploma in fizica la Universitatea din Bucuresti, Radu Mustatea si-a inceput cariera in industria asigurarilor la compania Ardaf, in 1993, pe pozitia de inspector de asigurare, dupa care a avansat ca sef al filialei din Bucuresti.

Dupa ce a parasit Ardaf, Radu Mustatea s-a alaturat echipei de management a companiei AGI Romania pe care a si condus-o din 2002, ca director general. El a fost presedintele directoratului Astra Asigurari din anul 2006.

Mustatea s-a nascut la 20 ianuarie 1967 in Ramnicu Valcea.

De asemenea, in luna mai a acestui an, alti doi fosti directori executivi ai Astra Asigurari, Marian Mirzac si Cosmin Angheluta, au fost numiti in functiile de director general si director general adjunct in cadrul Carpatica Asig, inlocuindu-le pe Mariana Flucus si Mihaela Popelca.

Carpatica Asig face parte din grupul Atlassib Sibiu, detinut de omul de afaceri Ilie Carabulea. Afacerile companiei [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/carpatica-asig-vrea-afaceri-mai-mari-cu-25-in-acest-an-si-sa-si-extinda-activitatea-in-strainatate-75150/ ]s-au redus cu aproximativ 30%[/url] anul trecut, pana la 201,56 milioane de lei, pe fondul scaderii pietei asigurarilor generale, mai ales a celei de asigurari auto (-17%), cea mai importanta parte a portofoliului.

Compania estimeaza pentru 2012 o crestere a volumului de prime brute subscrise de 25%.