- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Raiffeisen Bank Romania: Pana acum am cumparat un teren foarte mare si cateva imobile din bunurile executate silit de la clienti

20 Oct, 09:59 • gecad.net
Raiffeisen Bank Romania este pregatita sa cumpere unele din bunurile pe care le executa silit, si care ar putea fi valorificate anii viitori la un pret mai mare decat in prezent. Pana acum, banca a preluat cateva imobile din bunurile clientilor persoane juridice ale caror credite care au fost executate silit, dar si un teren foarte mare, a spus Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank Romania.
Raiffeisen Bank Romania: Pana acum am cumparat un teren foarte mare si cateva imobile din bunurile executate silit de la clienti

„Am creat (pentru preluarea bunurilor n.r.) un vehicul care nu este detinut local de noi”, a spus Razvan Munteanu, vicepresedintele Raiffeisen Bank reponsabil de divizia retail a bancii.

Acesta a precizat ca banca demareaza executarea silita doar in ultima instanta, dupa ce toate incercarile de restructurare a creditului au esuat.

Munteanu a declarat ca nu se asteapta la o crestere alarmanta a excutarilor in intervalul urmator si nici la o inrautatire a portofoliului de credite, respectiv la o crestere a creditelor neperformante.

Recent, Zoltan Major, vicepresedinte al UniCredit Tiriac a declarat insa ca ponderea restantelor de peste 90 de zile ar putea ajunge la finele anului la 20% din total credite, in conditiile in care situatia creditelor neperformante s-a inrautatit mult in ultimul timp.

Razvan Munteanu considera ca sistemul bancar este solid si ar putea face fata unei eventuale deteriorari suplimentare a portofoliului de credite. Acesta a declarat ca, in opinia sa, este putin probabil ca in viitor sa asistam la un faliment bancar pe piata locala. „Daca un actionar sau altul decide ca Romania nu mai necesita efortul (de a fi prezent pe aceasta piata n.r.) se poate ajunge insa la o rationalizare a pietei”, a mai spus Munteanu.

„Daca va exista o ajustare a sistemului bancar se va face printr-un proces de fuziuni si achizitii. Nu exista un risc major de incident de insolventa”, a spus Munteanu.