FINANTE-BANCI

Ratingul Frantei a fost coborat cu doua trepte

15 iunie 2012, ora 08:40, autor(i): Adrian Negrescu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
extras-cont--mare.jpg
Agentia de evaluare financiara Egan-Jones a redus joi rating-ul pentru datoria Frantei la "BBB +", invocand o presiune crescanda asupra tarii din cauza crizei din Zona euro. Nota, care fusese anterior "A", a fost redusa cu doua trepte, iar perspectiva este negativa.

Franta a pierdut ratingul de top "AAA" din partea micii agentii americane in luna iulie. Egan-Jones justifica aceasta decizie prin incetinirea ritmului de crestere economica si cresterea dobanzilor la imprumuturile statului, relateaza Hotnews.

Pentru datoria publica, Egan-Jones constata o "tendinta dezastruoasa si urmeaza si mai rau". Noul presedinte Francois Hollande "va fi presat sa-si indeplineasca promisiunile din campanie si acest lucru va afecta calitatea creditului" tarii, a spus agentia.

Cele maimari agentiide evaluare financiaraatribuieFrantei ratinguri bune.Moody`ssi Fitchacordainca"tripluA",cea mai buna evaluare posibila,in timp ceStandard &Poor`sa retrogradatin ianuariecu o treapta ratingul Frantei de laAAA laAA.Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 15 August 2020, 02:24
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter