- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

RBS vrea sa renunte la activitatea de retail

12 Jun, 14:59 • adrian.mihaltianu
Henk Paardekooper, CEO-ul RBS Romania, a declarat marti ca banca intentioneaza sa vanda divizia de retail de la nivel local si sa se concentreze mai mult pe segmentul corporate.
RBS vrea sa renunte la activitatea de retail

El a subliniat ca segmentul de retail a fost afectat de criza financiara.

Banca este de vanzare de circa 3 ani, insa nu a ajuns la nicio intelegere pana in prezent cu un cumparator. Anul trecut, grupul ungar [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/otp-renunta-la-rbs-romania-dar-ar-putea-cumpara-doua-banci-mai-mici-65027/]OTP Bank a vrut sa achizitioneze[/url] RBS Romania, dar a renuntat la acest plan in conditiile in care cele doua parti nu au putut cadea de acord asupra pretului.

Grupul Royal Bank of Scotland (RBS) este prezent in Romania din 2007, cand a preluat operatiunile bancii olandeze ABN Amro.

[b]Deprecierea leului nu a creat probleme majore[/b]

Henk Paardekooper a mentionat ca deprecierea leului din acest an nu a creat probleme majore persoanelor cu credite ipotecare in euro.

„In piata sunt multi clienti cu credite in euro. Cresterea cursului leu/euro nu a creat probleme majore pana in prezent. Dar daca va ajunge la 5 lei/euro clientii vor simtit impactul”, a spus seful RBS, subliniind ca nu spune ca va fi atins acest nivel vehiculat in piata, care ar crea probleme celor cu credite.

Cursul oficial a crescut considerabil in luna mai a acestui an si a atins maximul istoric de 4,4662 lei/euro, pe data de 24 mai.

Astazi, Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat un curs de 4,4587 lei/euro, in usoara scadere fata de luni.