- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Reuters: Alpha Bank ar putea fuziona cu NBG pentru o suma mai mare

21 Mar, 12:59 • Redactia DailyBusiness
Alpha Bank cauta sa obtina conditii mai bune de la National Bank of Greece (NBG), dupa ce luna trecuta a respins oferta celei mai mari banci din Grecia, dar pana in prezent nu a fost comunicat nici un rezultat al negocierilor, a declarat o sursa din domeniu bancar pentru Reuters.
Reuters: Alpha Bank ar putea fuziona cu NBG pentru o suma mai mare

In februarie, NBG a surprins pietele cu o oferta pentru Alpha Bank si de atunci si-a aparat propunerea de preluare ca pe un mijloc de a sprijini sistemul bancar elen, a carui dependenta de finantarea oferita de Banca Centrala Europeana.

Dorinta conducerii Alpha Bank de a obtine conditii mai bune ar putea fi un semn ca o posibila fuziune este inca posibila, in ciuda recentelor comentarii ale directorului sau operational, Spyros Filateros, care a declarat ca institutia sa va ramane independenta.

De asemenea, tot in luna februarie, NBG a oferit opt noi actiuni proprii pentru 11 actiuni Alpha Bank. Oferta NBG evalueaza Alpha la 2,95 miliarde de euro (4,2 miliarde de dolari).

„In saptamana care a urmat, Alpha a contracarat cu o oferta de 10 actiuni NBG pentru 12 actiuni Alpha Bank, propunerea fiind refuzata de conducerea NBG”, relateaza publicatia elena To Vima.

Reprezentantii Alpha Bank si NBG au refuzat sa comenteze informatiile aparute in ziarul elen.

Surse apropiate negocierilor au declarat ca luna trecuta Alpha este ingrijorata de expunerea mai mare a NBG la obligatiunile guvernamentale elene si ca oferta NBG, venita intr-o perioada de declin a actiunilor bancii, nu reflecta valoarea reala a Alpha, potrivit sursei mentionate.

Ambele institurii financiare sunt prezente pe piata din Romania, prin Alpha Bank Romania si Banca Romaneasca.