FINANTE-BANCI

Romania are 0,6 carduri pe cap de locuitor, de 5 ori mai putin decat tarile dezvoltate

13 noiembrie 2009, ora 17:46   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
cardMed.jpg
In Romania sunt circa 12,5 milioane carduri, ceea ce inseamna 0,5-0,6 carduri pe cap de locuitor, potrivit unui studiu Mastercard.
Cifra este de aproximativ 5 ori mai mica decat cea din tarile dezvoltate europene, cum ar fi cele nordice sau Marea Britanie, unde sunt 2,5-2,6 carduri pe cap de locuitor.

Potrivit aceluiasi studiu, 51% dintre romani poseda un card, in timp ce 41% nu au nicio relatie cu banca.

In cadrul populatiei active, exista circa 1,2 carduri ce revin fiecarui roman.Principalele motive pentru care romanii apeleaza la carduri sunt flexilibitatea acestora, faptul ca ofera acces rapid la fonduri, precum si posibilitatea de a tine sub control cheltuielile.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Adrian Popescu a spus:
22/11/2009 21:53
Este falsa ideea ca prin intermediul unui card poti sa tii sub control cheltuielile . Cind scot numerar din buzunar sa platesc undeva nu platesc comision de retragere . Cind vreau sa imi numar banii care ii mai am in buzunar nu platesc comision pentru interogare sold . Cind am card BRD dar prin prajma nu exista ATM decit al Bancpost platesc comision interbancar dar daca am numerar in buzunar ....ma felicit . In plus prin intermediul sistemului centralizat orice persoana , teoretic , dar mai ales cei care au acces la sistem , pot vedea cind si unde am folosit cardul. Pe cind daca platesc cu numerar nimeni nu poate afla cind si unde am cumparat ceva .
La ce face referire autorul cind in titlu aduce vorba de tari dezvoltate ??? Tara dezvoltata este aceea unde cetatenii abtin multi bani si unde nivelul de moralitate si credinta este redus ??? Atunci nu vreau sa traiesc intr-o tara dezvoltata . Vreau sa traiesc intr-o tara unde moralitatea , credinta , bunul simt reprezinta repere principale si nu nivelul salarial sau cantitatea de bunuri pe care o am sau pot sa o dobindesc . Omul nu are nevoie de bunuri foarte multe ca sa traiasca in schimb comerciantii au nevoie de prosti multi carora sa le vinda bunuri ( uneori inutile sau exagerat de scumpe ) pentru ca sa faca ei profit si averi .
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 26 Octombrie 2020, 09:50
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter