FINANTE-BANCI

Romania trebuie sa isi deschida o linie de credit la FMI de 10 miliarde de euro

19 septembrie 2010, ora 22:41 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Romania are nevoie de un nou acord, de 10 miliarde de euro, pentru a face fata crizei economice pana in 2013. Noul aranjament, care ar putea fi semnat dupa finalizarea celui de acum, in martie anul viitor, ar putea fi unul de tip "polonez", respectiv sub forma unei linii de credit deschisa, la care Romania sa poata apela in cazul in care va fi nevoie.
Solutia a fost propusa de fostul ministru de Finante, Sebastian Vladescu, care sustine ca pana in momentul in care a fost dat afara din Guvern nu au existat discutii in acest sens nici cu FMI sau CE, nici in cadrul coalitiei sau al Guvernului.

"Eu, personal, cred ca trebuie sa avem in continuare un program cu organismele internationale, dar de alta natura, dupa modelul polonez, respectiv un program in care sa avem o potentiala linie de credit deschisa, pe care sa o folosim numai si numai in cazul in care pietele ar fi extrem de putin deschise fata de Romania", a declarat pentru Gandul fostul sef al Finantelor Publice.Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 27 Septembrie 2021, 07:18
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter