FINANTE-BANCI, IT&C

Romtelecom: Asteptam decizia finala a CSA referitoare la anularea asigurarilor gratuite de locuinte (Update 1)

29 aprilie 2010, ora 12:30, autor(i): Andreea Radu   | 3 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
casa-euro-medie.jpg
Reprezentantii companiei de telecomunicatii Romtelecom au declarat pentru DailyBusiness.ro ca asteapta sa vada decizia finala cu argumentatia completa din partea CSA referitoare la anularea asigurarilor de locuinte transmise gratuit abonatilor, in parteneriat cu Astra.
"Vom astepta sa vedem decizia finala cu argumentatia completa pentru a putea la randul nostru sa luam deciziile necesare, conform legii", au spus oficialii Romtelecom.

Acestia au precizat ca au luat act de decizia Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor din comunicatul de presa pe care l-a emis astazi (joi - n.r.).

"Intentia noastra a fost si este sa ne conformam prevederilor legale pentru acest proiect in care am dorit sa oferim un cadou clientilor nostri, respectiv o asigurare gratuita de locuinta pentru o perioada de trei luni", au mai spus reprezentantii companiei.Romtelecom a transmis clientilor sai persoane fizice o polita gratuita de asigurare a locuintei pentru o perioada de trei luni, ca un beneficiu suplimentar in calitate de clienti ai companiei, in urma incheierii unui parteneriat cu Astra Asigurari.

Joi, Comisia a decis ca Astra este obligata sa denunte politele privind "asigurarea locuintei impotriva incendiului si a dezastrelor naturale" incheiate prin intermediul Romtelecom.

CSA: Asigurarile de locuinte primite de abonatii Romtelecom nu sunt valabile (Articol initial)

29 aprilie 2010, ora 11:12   | 3 comentarii publicate
casa-euro-medie.jpg
Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a decis ca asigurarile de locuinte trimise de catre Romtelecom abonatilor nu sunt valabile, din cauza ca operatorul de telecomunicatii nu este autorizat sa practice activitatea de intermediere in asigurari.
Polita privind asigurarea locuintei impotriva incendiului si a dezastrelor naturale a fost transmisa prin posta abonatilor Romtelecom, odata cu factura telefonica, in urma unui parteneriat cu Astra Asigurari.

"Comisia de Supraveghere a Asigurarilor informeaza abonatii Romtelecom, care au primit odata cu factura telefonica si o polita de asigurare a locuintei, ca aceasta societate care furnizeaza servicii de telecomunicatii nu este autorizata sa practice activitatea de intermediere in asigurari", se arata in comunicatul CSA.

CSA a constatat ca informatiile cuprinse in polita sunt neclare, inexacte, contradictorii si conduc la inducerea in eroare a potentialilor asigurati cu privire la riscurile asigurate, prima de asigurare si modalitatile de plata.Astfel, Comisia a decis ca Astra este obligata sa denunte politele privind "asigurarea locuintei impotriva incendiului si a dezastrelor naturale" incheiate prin intermediul Romtelecom. De asemenea, potrivit deciziei CSA, Astra trebuie sa ii informeze pe toti clientii Romtelecom carora le-a fost transmisa respectiva polita de asigurare, ca aceasta a fost denuntata (nu mai este valabila - n.r.).

Totodata, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor informeaza abonatii Romtelecom, care au primit polita de asigurare odata cu factura telefonica, ca aceasta a fost emisa "fara respectarea dispozitiilor legale privind contractele de asigurare precum si a obligatiilor de informare a asiguratilor si potentialilor asigurati".
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Gabriel a spus:
29/04/2010 14:50
Se intentioneaza astfel colectarea unor sume cu scopul ca banii rezultati sa fie folositi de OTE dupa cum doreste, eventual in Grecia ? Hmm...e o ipoteza de lucru...
Apopo de CSA...stie aceasta institutie ( pe care as desfiinta-o maine ) cate autoturisme nu poseda RCA ? Eu, de curios ce sunt, am verificat majoritatea masinilor de la mine din parcare....si ...stupoare ! 30-40 % dintre soferi " au decis " sa nu mai incheie RCA ! Am fost socat la inceput, ulterior am inteles ca trebuie sa ma obisnuiesc si cu asta. (incercati si voi). Ce se intampla in Rromania, este absolut halucinant, numai fraierii mai respecta legile !
 
Paul a spus:
29/04/2010 15:24
Cum adica, Romtelecom asteapta sa vada argumentatia? nu este clar in lege ca nu ai voie sa te joci , sa dispui si sa transferi datele personale ale clientilor tai si sa le pui la dispozitia unei alte companii fara stirea si acordul expres al clientului tau? Noi nu stim ce avantaje ATI FI PUTUT SA LUATI cei care au acceptat si semnat asa ceva sa furnizati "moca?" altei entitati baza de date a celor 1 MILION DE CLIENTI care au avut incredere in Romtelecom si si-au dat datele personale acestei companii de telecomunicatii... Nu stiati ca nu poti sa faci o asigurare nici macar gratis, cadou daca nu intrebi mai intai clientii si nu ii informezi in prealabil asupra riscurilor acoperite?? nu aveti juristi sau habar nu aveti ca nu puteti uza cum doriti de increderea si buna credinta a clientilor care VA PLATESC ABONAMENTE CA SA-I INSELATI SI SA TRAGETI TEPE clientilor CU ASTRA?? V-au fraierit cei de la astra , ca ei trebuiau sa cunoasca legislatia in domeniul asigurarilor f bine, au juristi care tb sa cunosca legea asigurarilor si dispozitiile si reglementarile CSA, sunt din 1991 pe piata si sa va indrume si sa va consilieze adecvat... daca erau parteneri profesionisti si de incredere nu sa va expuna oprobiului public si al CSA, acuzatiilor si acestui scandal... daca va luati in cardasie cu amatori..pacat de voi, ca pareati ok, asa ati dezamagit peste 1 milion de romani cu tunurile si slusul si increderea naiva pe la companii care profita sa castige bani grei de pe urma voastra. Buna treaba ati facut , bravo, Felicitari ! scopul scuza mijloacele
 
mircea a spus:
30/04/2010 12:57
ASTRA a facut acelasi lucru si prin orange Romania in 2009 si nu a patit nimic.Aviz celor in drept.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 27 Octombrie 2021, 00:39
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter